Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,Erőszakot tenni magamaon"?
2013. szeptember 15. vasárnap, 14:02 | Éva.   Előzmény

Ez egy érdekes élethelyzet,volt benne részem nekem is. Szenvedtem is rendesen, de mint mindent ezt is meg lehet oldani belátással és elfogadással.

Vegyük azt ,hogy valamit tényleg muszáj megcsinálnom ezért,vagy azért,tehát nem olyasmiről van szó,hogy büntetem magamat,stb. Mondjuk pl. a munkájával jár az embernek olyan dolog,ami a terhére van. Problémája van az adott dologgal,de mégis meg kell csinálnia,úgymond ,,meg kell erőszakolnia magát".

Miből ered ez a magamon tett ,,erőszak"? Abból ,hogy hárítok,elutasítok valamit,tehát a megértés/ok-okozat/,az elfogadás,befogadás hiányából.
Szerintem a megoldás,hogy megvizsgálom,hogy miért is van arra szükség,amit én hárítok,miért is hárítom,állok ellen ennek ,és amikor belátom ezeket a dolgokat feloldódik az ellenállásom,és be tudom fogadni,amit addig nem.

Vagyis a lényeg az,hogy feltárással, belátással,elfogadással, befogadással az ember elérheti ,hogy nem kell megerőszakolnia magát. Fontos ennek a problémának a megoldása,mert hosszú távon egy ilyen kényszerhelyzet -saját magam megerőszakolása- , betegségekhez vezethet.