Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
általánosságban
2013. szeptember 15. vasárnap, 10:00 | Michaelita

Az életben érnek bennünket ilyen-olyan kihívások, amik valóban elhúzódóak lehetnek.

Én ilyenkor nagyon mélyen önmagamba szoktam nézni és megvizsgálni, hogy valóban meg akarom-e oldani a problémát, vagy valóban probléma-e számomra is, vagy csak a környezetemben bárkinek, vagy éppen kinek, minek akarok megfelelni (a szeretteimnek, a társadalmi elvárásoknak, vagy hasonlók)

Érdekes dolgok derülnek ki néha az ilyen önvizsgálatok után, ezért mindenképp érdemes időről időre elvégezni egy-egy problémásnak ítélt élethelyzetben.
Meg persze az is kiderülhet, hogy valamivel kapcsolatban azért van belső ellenállásom, mert gátlásaim vannak, vagy kudarcélmények rakódtak le az életem folyamán és nem merek hinni abban, hogy az számomra sikerülhet.
Akkor ha ilyesmi derül ki én EFT-s kompogtató módszerrel pozitív megerősítéseket végzek.

Aztán van még olyan élethelyzet is, amikor valamit meg kell tennem, - amit nem igazán akarok, csak kell - nos az olyan, mintha erőszakot kellene tennem magamon, hogy végig tudjam csinálni.
Az ilyen helyzet, vagy helyzetek nagyon nagy energiarablók tudnak lenni, utána időt kell szánnom a regenerálódásra, feltöltődésre.
S ha sok ilyet kell megtennem, akkor egy időre nekem is el tud menni az életkedvem. De amint visszatérek a szeretem dolgokhoz, újra megjön a természetes, spontán, ösztönös életkedvem. Ahhoz, hogy ez ne épüljön be mélyebben az életembe azt kell csinálnom, hogy igyekszem olyan dolgokat is beiktatni a napi ritmusomba, amit szívesen csinálok, amit szeretek, ami jó érzéssel tölt el. Igyekszem olyan emberek társaságában tartózkodni, akikkel jól érzem magam, akikkel jó együtt lenni (avagy inkább egyedül "lazítok/töltekezem", ha ez nem lehetséges)

S összegzésül még egyszer: sokszor sok mindennel kapcsolatban felteszem önmagamnak a kérdést, most ezt valóban én akarom, igazán, mélyen? Valóban szükségem van erre, igazán, mélyen?
Valóban most van itt az ideje ennek, vagy egy másik alkalommal? (A nem megfelelő időben megtett dolgok ugyanúgy visszahathatnak ránk - energetikailag lemerült helyzetben még jobban lemerítenek - még ha azok alapvetően jók is)