Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ezek egy ugyanazon dolog különböző szintjei Sanyi. Amit a
2013. szeptember 14. szombat, 17:59 | Éva.   Előzmény

Ezek egy ugyanazon dolog különböző szintjei Sanyi.

Amit a templomban papolnak, az a tanítás lebutított változata a tömegnek,a népnek.
A felszentelt papok,teológusok már valamivel többet tudnak,értenek az egészből,csak éppen az a baj,hogy a felmérések szerint a fiatalabbak 90 %-a közülük már nem hisz Istenben. Akkor gondolhatjuk milyenek a prédikációik? És ennek következtében milyenek ott a hívők gondolatai a templomban? :-) Arról meg nem is beszélve,hogy a legtöbben ma már inkább megszokásból,mint meggyőződésből járnak templomba. Csoda ,hogy nem érezni Jézust? Azt nem mondhatjuk,hogy nincs ott,mert azt mondta Ő mindenütt ott van,ha felemelünk egy követ ott is ott van...

Ennek a tanításnak a legmagasabb szintje a keresztény misztika,ami által ezek a szentek szentté tudtak válni. Mivel ráhangolódtál erre az egészre,és meditáltál ebben az energiában,valószínűleg neked is voltak hasonló misztikus élményeid,olyanok,mint nekik nap ,mint nap. Illetve beleláthattál esetleg azokba.

A keresztény tanításnak is mint mindennek vannak alacsonyabb fokozatai,a tömegeknek,és legmagasabb szintjei azoknak akik megérettek arra. Ha megfigyeljük az Evangéliumokban Jézus tanításait,egészen másként beszél a néphez,és másképp a tanítványaihoz. Amit nekik mond,azt már teológiai ismeretek nélkül nem igen lehet megérteni. De nem is baj,mert nem való mindenkinek. Nem akar mindenki szentté válni. Aki meg elhivatott erre,az meg el fog jutni odáig,hogy magasabb szinten is értse mit mondott Jézus,mert az a praxis része a tanításnak.
Ez olyasmi mint az exotéria,ami nyitott mindenki számára,és az ezotéria /eredetileg legalább is/ amik ,,titkos" tanok,tehát beavatások által érhetőek csak el. Ugyanígy bármely tanítás/vallás / magasabb szintje is csak kevesek számára érhető el. Nem azért mert ,,titkos",hanem azért mert meg kell érni rá lelkileg,szellemileg. Az emberi állapot egy magasabb szintjét kell elérni hozzá.

A szentté válás nem sokban különbözik a megvilágosodástól,és amiről Ők /a szentek még életükben/ gondolkodtak ,az megegyezik a megvilágosodottak tanításaival. Az embernek leesik az álla,ha elolvas egy ilyen keresztény misztikus könyvét,és nem hisz a szemének,pontosan a kialakult előítéletei miatt.
Ahol nekem a legjobban elállt a lélegzetem a csodálkozástól,az egy névtelen német misztikus írásaiból kiadott könyv.

Frankfurti Névtelen: Német teológia c . könyv

Amikor ezt olvastam,akkor éppen itt az oldalon nagy megvilágosodási lázban égtünk, és hihetetlen módon szinte ugyanaz a ,,filozófia" köszönt vissza egy középkori keresztény misztikus írásaiból :-)