Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Teljesen egyetértek abban, hogy egy magasabb tudatállapotban
2013. szeptember 13. péntek, 10:50 | Cang (útkereső)   Előzmény

Teljesen egyetértek abban, hogy egy magasabb tudatállapotban eleve kizárt a tévedés lehetősége. Szerintem a templomba járók nagy része azért fejlődik nagyon lassan, vagy sehogyan, mert nincs az emberekben kellő kitartás, nyitottság, nincs szellemi gyakorlat. Te persze hogy felfogtad a lényeget, de azért tegyük hozzá, hogy - minden nyalás nélkül - Te magasan az átlag feletti műveltséggel rendelkezel, olyannal, ami az emberek döntő többségének még hallomásbeli információ szintjén sincs meg, olyannal, amit a népek elképzelni sem tudnak.

A kereszténységben rengeteget foglalkoznak a bűn és az érte járó büntetés kérdésével, ami nem más mint kőkemény lelki terror. Ha megnézzük azt a képletet, hogy

nulla meditációs gyakorlat + nulla energetikai műveltség + lelki terror + totálisan félremagyarázott tanok = nulla fejlődés + teljes képzavar.

PL. elmegy gyónni valaki, átgondolja a "bűnet" (sokkal inkább hibának vagy eltévedésnek kellene nevezni, mintsem "halálos bűnnek", :-) erre a pap azt mondja hogy ebből az imából három, abból négy, és el van intézve, hát ez nem vezet sehova.

Ugyanakkor vannak a kereszténységen belül is magasabb szellemi vonulatok, ott van pl. az Illuminati, a templomos lovagrend műveltsége, a régi misztikusok. Ezek komoly műveltséget hordoznak, viszont nem, vagy csak nagyon nehezen hozzáférhetők egy külsős számára. Ott vannak a megőrzött és csiszolt dolgok, csak titkolják, mint ahogy titkosak voltak hosszú időn át a taoista, vagy a magasabb rendű buddhista, vagy a Bön tanok. Ez utóbbiak sem régóta nyilvánosak, vagy legalábbis félig-meddig azok. Lehet hogy csak le vagyok maradva, de úgy látom hogy az egyház féltékenyen őrzi a titkait, a finom módszereit, mert részint féltik a hatalmukat és a befolyásukat, másrészt kellő előképzettség nélkül nem is valók mindenkinek a finomabb tanok, ez így van keleten is. Ha átlag embereknek elkezdesz beszélni magasabb szellemi témákról, egy szavadat sem fogják fel, mert egyszerűen hiányzik az a felépített háttér rendszer, amihez szervesen kapcsolódhatna az információ. A szellemi fejlődéshez egyrészt lelki érettség, másrészt kőkemény és kitartó munka kell, az emberek pedig hajlamosak elsüllyedni a zűrzavarban, és élni a "kényelmes" életüket.