Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GulyásÁgi képe
Megérint az energia
2013. szeptember 12. csütörtök, 15:54 | GulyásÁgi

Nekem az jutott eszembe, hogy nagyon fontos dolog ebben is a kapcsolat, a kapcsolódás, ami maga is egyfajta gyógyító erő. Bármilyen hitről van is szó, kellően érzékeny állapotban kell lennie az embernek, hogy hatni tudjon rá. Az az energia nyilván ott van, csak nem mindenki képes befogadni, megérezni. Én ezt is inkább előző életbeli negatív élményekkel tudom csak elképzelni, főleg azt ha valakiben erős ellenállás, távolságtartás van. Logikusnak tűnik, hogy valamilyen tüske, blokk, megmaradt élmény nem engedi a tiszta kapcsolódást.
Hasonlóan az előttem szólókhoz nekem is nagy fenntartásaim voltak/vannak a hittel, mint bármilyen vallással kapcsolatban. Úgy érzem, hogy a vallás van akit inkább távolít a hittől, pontosan a képmutató megnyilvánulások, ellentmondások miatt, amelyek jó nagy, vastag falat emelnek, hiába tudom biztosan, hogy fal mögött még meg nem tapasztalt csoda van. Azt is sejtem, hogy csupán az ember esendő dolgainak az elfogadásával már rögtön túl lehetne lépni ezen, mégis a legnagyobb képmutatásnak érezném a magam részéről, mondjuk elmenni egy katolikus misére, vagy akár elzarándokolni egy kegyhelyre, megérinteni egy kegytárgyat. Szinte félelmetesnek érzem. Pedig biztos nem az, pláne annak aki tisztán és mélyen hisz.
Nagyon érdekes hogy a Péter által bemelléket szobrok engem is mélyen megérintenek, pedig bizonyára a buddhizmus is csak úgy "más", ha azt az esendő emberek elrontják vagy nem rontják, csak legfeljebb azt nem tapasztaljuk, ezért jobban misztifikálható (legalábbis nekem)
Nekem a keresztény szentek közül Szent Ferenc "jön be" :) a leginkább, felé érzek valamiféle erősebb vonzást.
Szerintem nagyon fontos feladat mostanság a világban, hogy az emberek hite megújuljon és megtisztuljon, aztán pedig erőre kapjon!