Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
egy férjnek
2013. szeptember 11. szerda, 16:20 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Kedves "látogató"!

Azt gondolom, hogy nagyon sok párkapcsolat a gyerekeknél csúszik el. Én nem tudom mi az igazi megoldás, de nagyon sok férjtől ezt hallom, hogy úgy érzik, hogy a gyerekek mellett ők csak a rangsor végén állnak. Pedig nincs így, csak a nőknek nincs idejük és energiájuk a gyerek mellett ugyanúgy foglalkozni a férjjel, mint azelőtt, pedig soha nagyobb szükségük nincs a férjükre, mint amikor kicsi gyerekeik vannak.
Megértelek, hogy beleszerettél egy másik nőbe, és most már nincs is motivációd a házasságod helyretételében.
Én mégsem biztatnálak arra, hogy vállald fel az új kapcsolatodat. Éld meg, ha most erre szükséged van, de ne borítsd fel a házasságodat.
Ha van kedved, én hasznosnak találnám, ha eljátszanál a gondolattal, hogy vajon, hogy alakult volna a kapcsolatod az új barátnőddel. ha vele kötsz házasságot, és tőle vannak a gyerekeid?
Szerintem az a gond, hogy nem érti, illetve nem tudja a férfi és a nő, hogy mire vágyik a másik, és amire vágynak miért nem tud megvalósulni.
A kisgyermekes családok nagyon nehéz helyzetben vannak lelkileg, fizikailag. Ez egy baromira megterhelő időszak, és aki végigcsinálja "tiszteséggel" rengeteget tanulhat belőle. De minket nem tanított meg senki ennek a korszaknak a kezelésére. Én szakember segítségét kérném (párterapeuta), mert rengeteg tudással nem rendelkezünk ezen a téren.
Ha igazi szerelem, szeretet volt a feleséged felé benned valamikor, akkor csak az új, megváltozott helyzethez való alkalmazkodás nem tudása a probléma. De ezen lehet segíteni. Ha házat akarok építeni és nem megy, nem dobom el a félkész házamat, hanem megkérdezek egy szakembert. Bár lehet venni egy szerkezetileg készebb házat is, de attol még nem fogom megtudni, hogy hogy kell pl. vizet szerelni. És nem a házba van a "hiba", hanem nekem nincs elég tudásom.
Szerintem a házasságok nagy részének nem kéne felbomlania. És még most nem tudod, milyen "hétvégi apukának" lenni....
Tudom, ha már érzelmileg benne vagy egy másik kapcsolatban, most nem akarod a régit megjavítani, de mint mindenre, erre is igaz, hogy az életedet megváltozatató dolgokat érintő döntéseket, csak nyugodt, kiegyensúlyozott érzelmi állapotban érdemes meghozni. És a szerelem nem ez az állapot.
N. E.