Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nos, itt a beígért válaszom...
2009. július 17. péntek, 15:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nos, itt a beígért válaszom, hogy szerintem mit lehetne tenned Önmagaddal és az életeddel, a gyógyulás érdekében:

Halj meg!

Ezt tartanám az elsődleges és legfontosabb teendőnek! Túlzottan ragaszkodsz az életedhez, félsz attól, hogy itt kell hagynod ezt a világot, miközben minden jel, sugallat afelé vezet, hogy halj meg!

Ezt két módon teheted meg. Az egyik, ha a hagyományos módon elhalálozol, elpatkolsz, kinyiffansz, feldobod a talpad, stb. Azonban ezt azért nem javaslom, mert ebből feltehetőleg nem fogsz tanulni, nem tanulod meg azt, amire a betegséged tanítani akar.

A másik meghalási mód az, ha belül, a tudatodban halsz meg, megélve annak minden következményét, árát. Ugyanis nem is a halál, a test halála a lényeges számodra, hanem mindaz a veszteség, kényszerű elengedés, ami a halállal járna.

Elveszíteni a testedet, az életedet, a családodat, a szerelmedet, a jövőképeidet, a reményeidet, a sértettségedet, a fájdalmaidat, stb. Ezeket mind el kellene engedned, lassan, vagy hosszan, de mindenképpen tudatosan!

Ahogy egy másik blogban arról vitáztunk, hogy el lehet fogadni úgy a halált, hogy utána azért tovább élsz, ezt itt be kellene látnod, hogy nem működik! Nem lehet elengedni úgy valamit, hogy utána azért mégiscsak megtartod!

Az elengedés végén valóban veszteség van, nem csak virtuálisan, meg képzeletben, hanem tényleg! Másképpen nem megy.

Az életed számodra rengeteg dolgot jelent még, amit el kell engedned. Önáltató, önbecsapó, fennhéjázó, büszke, makacs, kitartó, erős, akaratos, agresszív, manipulatív, sajnáltató, szeretetéhes, bizonytalan, félős, gyáva, senki, primitív, buta vagy. Ezeket mind el kell engedned, meg kell szabadulnod tőlük egyesével.
Persze, még rengeteg minőség van, ami kapcsolódik hozzád, Te meg hozzájuk, de most éppen ezek jutottak eszembe rólad.

Máj - világnézet

A májat a méregtelenítéssel szokták kapcsolatba hozni, de szerintem neked a világnézetedet testesíti meg.
Márpedig ha a máj a világnézettel azonos, akkor a máj csere a világnézetcserét jelenti!

Mese nincs, le kell cserélned a világnézetedet!
Bármennyire is tetszik ez az új, jobb, működőképesebb világnézeted, mint a régi, valószínűleg még ez sincs helyén, különben már meggyógyultál volna!

A mostani világnézetedből például jelentősen hiányzol Te, a saját hibáid, azok feltárása, bevallása, a szenvedés, az önértékelés, a bukás. Persze valamilyen szinten biztosan meg vannak ezek is, de szerintem a mértékük lehetne nagyobb! Többet kellene foglalkoznod a negatív dolgokkal, azok befogadásával, különben a fejedre nőnek, addig nyomulnak, hogy belásd, itt vannak és van létjogosultságuk!

Itt mutatkozik meg a pozitív gondolkodás gyengéje, hogy csak félrenéz a rossz dolgokról, de nem tudja kezelni, vagy helyére tenni azokat!
Hiába koncentrálsz a jóra és erősíted azzal a szubjektív élményedet, a negatív attól még ott marad és megteremti a helyzetet, hogy végre tudomást vegyél róla.

Ezért érdemes foglalkozni a negatívval, megismerni és elfogadni azt, mert csak így tudod a helyére tenni a világ egyik felét!

Energiavámpírok a szüleid

A szüleiddel meglévő függőségi, kiszolgáltatott viszony egészen biztosan beteg, meg kell gyógyítanod azt!

Függsz a szüleidtől nem csak anyagilag, hanem érzelmileg és gondolatilag is. Hatással van rád az Ő tudatlan érzelmi és gondolati káoszuk, ráadásul több játszmában is együttműködsz velük!
Ezek felszámolásához teljesen új alapokra kell helyezned a kapcsolatodat velük, egy jelentős leválási folyamatra van szükséged és önmagadban is sok dolgot helyre kell tegyél, hogy ne billentsenek ki.

1. El kell engedned a szüleidet, amennyire csak tudod, illetve még annál is jobban!
A szülő dolga a szülés, de felnőtt korunkra nem kell kapcsolódni hozzájuk! Ez legyen a célod az elengedés mértékének meghatározásában.

2. Nem egészséges, ha érzelmi játszmákban, megfelelési viszonyokban veszel részt velük. Ezeknek több rétegű alapjai lehetnek, tárd fel azokat és az alapoknál gyógyítsd meg magadat! Ez rendszerint önértékelés és önelfogadás szokott lenni és jelentős munkát kell befektetni a teljes immunitáshoz!

3. Ha a szüleid hülyeségei, viselkedése egy pillanat alatt lemerítenek, akkor azok a hülyeségek benned is meg vannak, legfeljebb már tagadod azokat! / Ha nem lennének meg benned, akkor meg sem érintenének. /

Keresd meg, miért hatnak rád ezek a hülyeségek és dolgozd fel rendesen, ne elfojtással vagy pozitív gondolkodással!

Büszkeség és balítélet

Önmagad spirituális felmagasztalásáról a másik bejegyzésemben már szóltam. Azt gondolom, hogy amíg ennyire nincs egyensúlyban az önértékelésed, addig a hibáidat és azok megoldását is rendszeresen elvéted!
Ahhoz, hogy mindig képben legyél a problémamegoldás terén, kell egy közel tiszta énkép, kritikus őszinteség és önelfogadás minden mennyiségben.

Mire gondolok konkrétan?

Nem állsz olyan jól a szeretet terén, mint ahogyan azt hiszed!

Mivel a szeretet minden bajt, minden problémát megold, a szeretet a legnagyobb jótékony erő, ezért ha olyan jól állnál a szeretet képességében, akkor rég nem lenne ennyire súlyos betegséged!

Amikor másokról írsz, akkor sokszor átérződik a szavaidon, hogy az ellened elkövetett tetteiket nem sikerült teljesen megértened, így megbocsátanod sem! Szeretet pedig csak akkor terem, ha megbocsátottál, vagyis teljesen érted, hogy mi-miért történt úgy, ahogy.

Nem vagy annyira tudatos, mint ahogyan azt...

A szeretet a tudatosság részeként szintén a legnagyobb problémamegoldó képességünk.
Újra kell értékelned a tudatosságodról alkotott képedet és elengedned a beképzeltségedet, pusztán a tények ismerete miatt is!

Ha valaki kellően tudatos, akkor tudja, hogy mi és miért történik vele.

A veled történő különleges dolgok nem a Te érdemeid.

Az a sok különleges, természetfeletti esemény, amit átélsz nap mint nap, nem a Te képességedet jelzi, hiszen akkor meg tudnád azokat ismételni!
Lehet, hogy ezek jelek arra, hogy mi mindenre lennél képes, ha kiteljesednél. Az is lehet, hogy ilyen csodák révén juttatja el az Univerzum a maga sugallatát hozzád. De az is lehet, hogy Te magad akarod ezeket a csodákat, mert különben egy szánalmas kis senkinek kellene érezned magadat!

Gondolj bele: Ha nem lennének ezek a napi csodák, akkor ugyan mit tudnál felmutatni az életedben? Mit értél el? Mennyi vagy? Mire vagy valójában képes?
Nagyjából semmire és semmit.

Ez az igazság és a napi csodáid csak ennek a ténynek az eltusolását szolgálják.

Mi lenne, ha elfogadnád a tényt, elfogadnád, hogy semmi és senki vagy? Talán közelebb jutnál a valósághoz, mint ahol most lebegsz!

Ne áltasd magad azzal, hogy azért van a betegséged és szenvedésed, hogy mások ebből mennyit tanulhassanak!
A Te szenvedésed azért van, mert nem vagy elég tudatos a tanulnivalódhoz és ehhez másnak semmi köze nincs! Nem vagy Te egy újabb Jézuska, aki a saját szenvedésén keresztül tanítja a népet. Csupán egy halandó, kínlódó emberke vagy, akinek ki kellene másznia a saját gödréből!

Ha mindeközben mások tanulnak a látottakból, az az Ő dolguk, de Te tekintsd ezt a véletlen művének!

Fontos!

Nem azért húzom így le Aditi-t, mert rosszat akarok neki. Azt szeretném, ha helyére kerülne az önértékelése, ami jelenleg igencsak kusza. Bizonyos dolgokban túlértékeli magát, vagy nagyobb jelentőséget ad egyes értékeknek, míg másokban alig vagy egyáltalán nincs helyes önértékelése.
Ha ez nem így lenne, akkor nem tolulnának az életébe ilyen súlyos problémák!

Ne feledjük: Ha rend van bent, akkor rend van kívül is!

Elismerem Aditi rendkívüli értékeit és képességeit, akár így látatlanban is. De nem az viszi előre, ha a meglévő pozitívumait tovább dicsérjük, hiszen ezt Ő maga is megteszi nap mint nap!
Ami hiányzik neki, az a negatívumainak a felismerése, belátása és feloldása. Ebben van elmaradva, ez kelti benne a kiegyensúlyozatlanságot és annak tünetét is, a betegségét.

Nem kell minden sorom után odaírnom, hogy ezek nem tévedhetetlen igazságok, kinyilatkoztatások, hanem csak az én véleményeim. Ha Én az Ő helyében lennék, akkor én ezen az úton próbálnám rendbe tenni magamat.