Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
itt szeretnék élni ahol vagyok
2013. augusztus 31. szombat, 13:14 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Szia,

Nos, a barátaim szerint pont azért nem vagyok Luzer, mert az adódó lehetőségek jó nagy részét kihasználom, ha alkalmi, ha hivatalos, vagy ha egy tanfolyam az, de látszólag mégsem jutok előrébb és ahogy jönnek ezek a lehetőségek, rövid idő után pont úgy szűnnek meg, ahogy jöttek. Ezért, kicsit olyan ez mint a hullámvasút.
Természetesen előnye is van, mert ezáltal sok mindent megtapasztalok, de mégis, mintha ez a hullámvasutazás ismétlődne évről - évre.
Sokszor nagyon nehéz bevállalnom némely lehetőséget, mert olyankor nekem is le kell mondanom, bizonyos elvárásokról, de bele szoktam vágni, bár ilyenkor a lelkesedésem nem túl nagy. A másik az önbizalom hiány, hogy minden adódó lehetőségnél azt érzem, gyenge, kevés, buta vagyok az adott feladathoz. Aztán 90%ban kiderül, hogy ez nem igaz, de én mégis úgy érzem, hogy kevés vagyok.
Egy lehetőséggel nem éltem, élek ez idáig, az a külföld, mert lenne rá lehetőségem, még segítségem is van hozzá, de számomra az akkora feladással járna, amire nem vagyok kész, mert itt szeretnék élni ahol vagyok.

De lehet, hogy az feladatom, hogy sokkmindent megismerjek, megtapasztaljak, ki tudja? Mert én nem, de néha van egy ilyen jellegű érzésem. Hogy ez mire vezet ebben az életben azt nem tudom, de eddig úgy tűnik, nem sok jóra. Persze lehet, hogy a lelki tapasztalások ezáltal nő, de azért ott van benne a már régebben írt félelem, hogy magányosan, hajlaktalanként végzem, ha ez így folytatódik. Vagy ez csak a kishitűség a részemről? Mert a valóságban messze nem fenyeget a hajléktalanság, annál azért több van.

Szerencsére semmilyen önpusztító tevékenységgel nem éltem, élek, (az is az élet adta lehetőség, és mint tudjuk az élet nem a kedvencem). De lelkileg öregszem, ahogy mások mondják, néha olyan vagyok, mint egy életét leélt megkeseredet vén öregemben. És bár nem panaszkodom, csak egyszerűen nem érzem jól magamat.

Szép hétvégét.

Gábor