Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
"lúzer_2"
2013. augusztus 29. csütörtök, 22:48 | Látogató (útkereső)

Kíváncsiságból beszélgettem pár barátommal arról, hogy szerintük ki számít lúzernak. Meglepő, de egészen más szempontokat soroltak fel, szemben bizonyos pszichológusok, vagy általános leírásokban megfogalmazottakkal, hogy ki is az, akire rámondható, hogy lúzer.
Megkérdeztem őket a problémáimról is, hogy ők miként látják azokat. Érdekes, de ők úgy látják, hogy rengeteget tettem azért, hogy elérjem a céljaimat, megoldjam a feladataimat, a problémáimat. Ugyanakkor ők sem értik, hogy mégis, miért nem sikerült egyiket sem érdemben megoldanom, és miért állandósultak ezek a problémák. (így teljesen tanácstalanok) Azt is elmondták, hogy becsülik a kitartásom, hogy tartom magamat, nem züllöttem el, nem lettem alkoholista....stb.
Lehet, hogy nem is probléma az, amit én annak gondolok? Lehet, hogy most az, az életfeladatom, amiben, ahogy élek? Mert ezt kell megtapasztalnom? Vagy ez az út visz ahhoz, amit meg kell tapasztalnom?
Megmondom őszintén, kezdek elveszni ebben az egészben, az életemben, vajon vannak akik még így vannak? Néha egyedül érzem magamat ezzel, mintha nem ebbe a világba tartóznék, amit világot nem szeretek, de miért olyan nehéz ezt a világot elfogadnom? szeretnem?

G.