Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A kulcs a "nem akaromban" van
2013. augusztus 26. hétfő, 4:43 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Az élet azt tanítja, amit az egó a legkevésbé akar megélni.

Egy helyen írtad, ahol javasoltuk, vissza kell menni a múltba, véleményem szerint elsősorban a gyerekkorba, ahol az első negatív élményeid voltak a közösséghez való kapcsolódásban és fel kell azokat dolgozni.

Erre az válaszoltad: a fene se akar ebbe belemenni.

A karma szerint van a megalázó, kihasználó, az egóból nyertes és a lúzer. Ebben a leszületésben a halhatatlan lelked bevállalta, megtapasztalom, milyen az, amikor lúzer vagyok. Ez egy érzés csomag. Ami megváltoztathatná a személyiségedet, ha el tudnád vinni a feldolgozásig. Ugyanis a fejlődés célja az, ha tudatos vagy arra, hogyan éli meg a másik ember a megaláztatást, a kihasználást, tudod, mert megtapasztaltad, akkor semmilyen körülmény között nem fogod ezt egy másik emberrel megtenni.

A tapasztalatok elől való menekülés feladása a lelked célja.

Ha három életre van szükség, pontosan azért, mert ellenállsz a tapasztalatnak, akkor háromszor leszületsz ugyanezzel a csomaggal.

Egyetlen életre való rátekintéssel teljesen értelmetlennek tűnik valóban. Viszont az emberi tévedések azon alapszanak, a részigazságokat kiterjesztik az egész univerzum működésére. Tehát értelmet egy ilyen "elvesztegetett" élet akkor nyer, ha rátekintünk a fejlődési tervre, ami pontosan jól illeszkedik a több ezer leszületés sorába.

Ha valaki semmit nem fejlődik egy élet alatt és valóban sok ilyen megkeseredett, vegetáló sőt önpusztító ember van, ha nem dolgozza le a negatív karmáját, ha nem hoz létre jó karmát magának, akkor beszélünk arról, hogy a lélek arra a leszületésre túlvállalta magát, a leszületés értelmetlen volt. Korrigálni kell az utat. Tehát bár az egó úgy éli meg, semmire sem volt jó az egész, a léleknek fontos, hogy belássa, a terv túl nagy terhet tartalmazott.

Az öngyilkosság fontos kérdés.

Ugyanis egészen addig a pontig megmentenek, amíg esélye van annak, hogy lelkileg fejlődj. Ha ez a személyiség szétesése miatt már esélytelen, ha a tévútról való visszatalálás esélytelen, akkor hagyják, hogy meghalj. Tévút az, ami Istentől eltávolít és minden út jó, ami közelebb visz hozzá. Isten a feltétel nélküli szeretet, ha nem tudod magad szeretni, akkor tévúton vagy. Isten az egyetlen létező, az Univerzum, a Létezés, ha valaki a világot nem szereti, akkor tévúton van.

Még egy gondolat, a belső elégedettség, a belső harmónia a külső körülményektől független, belső képesség. Egyetlen dolog szabja meg, mivel a lélekből fakad, megfejlődted-e amit bevállaltál. Ha nem, a lelked hajtani fog, belső nyugtalanságon és hiányérzeten keresztül, keress, keress, keress...