Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Kivetíted rám az eddigi tapasztalataidat
2013. augusztus 19. hétfő, 5:39 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Tény, hogy nem vagyok csodamágus :-)

Kis Akárkinek segített a gyakorlat, ezt megírta nekem privátban.

Neked pedig többször leírtam, nem tudok segíteni. Mert eszed ágában sincs elengedni ezt a nárcisztikus hozzáállást.

Könnyebb az egónak belekapaszkodni ebbe a hű de különlegesen borzasztó nekem, mert én vagyok az, akinek semmi sem használ, mint kipróbálni egy másik módszert.

Mert a probléma lényege, én vagyok a legkülönlegesebb. Én jobban tudom. Ebbe sajnos nem fér bele annak a feldolgozása, tökéletlen vagyok...

Jól tudom milyen "oldásokat" árulnak, hiszen eljutnak hozzám emberek, akik súlyos pénzeket költöttek például Hellingerre, ahol magát a kérdést sem jól fogták meg, másra állítottak, mint amire kellett volna. Vagy másik példát mondjak, volt olyan, aki nyolc évig járt magán pszichológushoz, semmit nem használt.

Voltam segítőként egy családállításon, ahol lenyűgöző szakmai tudással találkoztam. Kérdésemre, hogy a többiek miért nem így csinálják, azt a választ kaptam, hogy a segítők 80%-a nem alkalmas arra, hogy segítsen!

Feldmár ezt így fogalmazta meg, a terapeuta olyan mélységű problémában tud segíteni, amilyen mélységű problémát a saját életében megtapasztalt.

Tehát például az a módszer, ami enyhe neurózisra kiváló és ami az emberek nagy többségénél jól működik, nem fog segíteni súlyosabb problémán. A terapeuta aki a lelki pokol olyan mélységét soha nem tapasztalta meg a saját életében, ragaszkodik ahhoz, ami nála működik. Ez van.

Az első beszélgetés nálam ingyenes. Ha azt tapasztalom, amit nálad is, mert nem te vagy az egyetlen :-) hogy fontosabb a vitatkozás, az én jobban tudom elismerése iránti kétségbeesett vágy annál, mint hogy tegyünk egy próbát, kénytelen vagyok elfogadni, nem tudok segíteni.

Nem árulok instant boldogságport.

Van egy gyakorlat, ami megmutatja, hány gyökér okra kell oldani. És van olyan, hogy nem négyszer, ötször kell nekivágni, hanem nyolcszor, tízszer is.

Nárcizmusra a terápiás gyakorlat a következő: egyrészt el kell kezdeni betölteni a belső gyerek csodálatra való igényét és ez nem a jelen, hanem az első három életév problémája, aztán feldolgozni azokat az alaposan elfojtott érzéseket, amikor a világ megtapasztaltatta veled, nem vagy szuper. A terapeuta megkapja minden esetben a visszatámadást, ha megpróbálja a nárcistát szembesíteni a negatív tulajdonságaival. A terapeutának el kell fogadni, hogy nagyon lassan lehet haladni és ezt neked is el kell tudni fogadni.

A kulcs nem nálam van, hanem egy olyan szakembernél, aki bevállalja a nárcizmussal való foglalkozást, van ebben tapasztalata és sikere.

Én azoknak az embereknek tudok segíteni, akikben van alázat, akik elfogadják az én tökéletlenségemet és a saját tökéletlenségüket. Az elfogadás képessége ugyanis a kulcs.

A tökéletlenség elfogadásáé.

A terápiás tapasztalatok a következőek:

enyhe neurózis kioldható egy év alatt, a súlyos öt év alatt, személyiség zavarnál viszont maximum lassú javulás érhető el 15 év alatt.

A Sanyi a következőt mondja, húsz év tapasztalatával, ha egy életterület teljesen működés képtelen, de ha valaki bevállalja, hogy az ő módszerével végig viszi, 3-5 év alatt ki lehet oldani.