Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A tudatalattidban
2013. augusztus 15. csütörtök, 6:28 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ott vannak ugyanazok az energiák, amiket a másik ember mint tükör mutat meg.

A ház szimbólumban a tudatalatti a pince. Normális esetben a pincébe vezető ajtó zárva van, hiszen kontrollálnunk kell, mennyit engedünk be a tudatunkba, mennyit és milyen ütemben vagyunk képesek feldolgozni.

Úgy képzeld el, hogy ahol jól érzed magad, az egy szoba. A pincében a betegség energiái vannak. Ha bejön a házba valaki, akkor a nappaliban találkoztok, ahonnan a pince ajtaja nyílik. Bármilyen energia onnan fel tud jönni. Ezt az ajtót vissza kell zárni.

Az egész ház Te vagy. Azok az érzések, amire azt mondod, a másik emberé, ugyanúgy a Tieid is, de anno lehasítottad őket. Mert az árny-oldaladat még nem voltál képes megérteni és elfogadni. Amit magunkban elutasítunk, az zavarni, irritálni fog a másik emberben. Pontosan azért lép be az életterünkbe, hogy megtanuljuk elfogadni önmagunkban, így el tudjuk fogadni a másik emberben. Ha az meg van, tisztán látva mi a probléma, onnan tudjuk önmagunkat fejleszteni, a kontroll megtartani.
A tudatalattiban lévő elfojtásokat felszínre kell hozni, mert az életed így be van szűkülve, de olyan módszerrel és annyit, amennyit lelkileg elbírsz, hiszen ha a léleknek sok, akkor a fizikai test megbetegszik.

Igazi harmónia esetén, ha másik emberhez kapcsolódsz, az én-határaid stabilak maradnak.