Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az apa elvesztése 7 hónapos korban
2013. augusztus 13. kedd, 8:11 | Domoszlai Katalin   Előzmény

nem direkten jelentkezik, hanem az anyán keresztül.

A csecsemő szinbiózisban él az anyával, tehát az anya én-határait használja.

A szerelem állapota szintén szimbiózis, tehát férfi és nő elveszíti a saját határait és közös én-határokat használnak.

Amikor a szerelem állapota elmúlik, jó esetben a szeretet marad, de akkor is az az állapot áll fenn, hogy mind a két ember támaszkodik a másik ember fejlettebb, nyitottabb és több energiával rendelkező csakrájára. Tehát például ha a férfi képes eltartani önmagát, megvédeni önmagát és egy egész családot, de a nő nem, akkor a nő a férfi gyökércsakrájából nyeri az energiát. Itt létrejön egy kötelék.

Ha a férfi elmegy, akkor lyuk keletkezik a nő energia rendszerében, minden olyan ponton, ahol a kötelék létrejött. Vagyis az én-határai átjárhatóvá válnak. Magának a köteléknek a lényege, hogy attól és csakis attól az embertől van elvárva bizonyos segítség, támogatás, energia. Erre a hibás mintára épül az én-határ rendszer amit a gyerek, mivel ez ebben a korban teljesen az övé, sajátjaként átvesz, az egója ezekkel az én-határ formákkal alakul ki. Tehát folyamatosan keresi a szimbiózis lehetőségét, ahol az anya egészséges én határain belül létezik és az anya harmóniában kapcsolódik a társához. Ha ez alatt az időszak alatt sérülés nem történt, akkor három éves kor körül, felépült én-határokkal válik le az anyáról és kapcsolódik az apához.

Ezzel szemben ha nem sikerült felépülni a teljes és jól működő én-határoknak, akkor a jelenben újra és újra ilyen típusú szituációkat vonzz be, próbálja jól megoldani. Kívül keresve a megoldásokat.

A Belső Gyermek terápiában először a mostani, felnőtt éned stabilizálja az én-határait, majd kapcsolatba lép a csecsemő énnel és őt behelyezi a jól működő én-határokon belülre. A saját belső gyermeked anyjává válsz, biztosítva számára a figyelmet, a teljes elfogadást, a biztonságot és a szeretetet. Ezzel a hibás minta leválik, teljesen kioldódik.

Természetesen a stresszt fel kell oldani, amire a kineziológus hajlandó dolgozni. De a stressz kioldása után is ott marad egy nem-tudás, ami azt jelenti, hiányzik az a képesség, hogy önálló, másoktól függetlenül is harmóniában létező személyiségként tudj élni. Ez lenne az alapja az elvárások és játszmák nélküli párkapcsolatnak.