Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Én-határok stabilizálása
2013. augusztus 13. kedd, 6:34 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A módszer alapja, amivel dolgozom egyrészt a Leuner féle KIP

http://www.google.hu/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=69c1b829de67c5ef&q=leuner+kip

az eredeti németül jelent meg, a könyv egy része hozzáférhető ezen a linken magyarul.

A gyerekkor fejlődési szakaszainak és a pszichés sérüléseknek az összefüggéseit Ken Wilber írta le:

http://ursuslibris.hu/bevezetes-a-transzperszonalis-pszichologiaba/

Belső gyerekkel kapcsolatban még Bradshaw: Vissza önmagunkhoz

http://bookline.hu/product/home.action?id=27181&type=22&_v=John_Bradshaw...

Viszont ez a gyakorlat, amit leírtam, kiegészítve a kerítéssel, saját gyakorlat, amibe bele van illesztve a Huszti Sanyi én-összerakó gyakorlata. A Sanyié eredetileg ház nélkül, közvetlenül az Én-határokkal, belső maggal dolgozik, amit haladó meditálók tudnak megcsinálni. Ezért raktam a kettőt egybe, mert a Ház + kerítés gyakorlat, ha vezetem, működik teljesen kezdő meditálók esetében is.

Az én módszerem még annyiban különbözik az eredeti KIP-től, hogy a felszínre került, feldolgozandó tudat-tartalmakat, érzéseket, eseményeket a Huszti Sanyi féle feldolgozási módszerekkel illesztjük be a személyiségbe. Tehát a szívnyitás, a feloldás a szeretetben, az eggyé válás már spirituális gyakorlat, mégpedig a tantra rendszeréből.

Tehát erről könyv akkor lesz, ha majd megírom, szeretnék legalább 5 éves terápiás gyakorlatot, mint tapasztalatot megszerezni, plusz végig kísérve az adott emberek életének az átalakulását nagyobb időszakaszban. Működés képtelen életterület teljes rendberakása ugyanis legalább 3-5 évet vesz igénybe. Nagyon fontos ezért, hogy megtanítsam a gyakorlatokat, belső erővé ugyanis az a tudás válik, amikor már egy nehézségből egyedül is ki tudsz mászni.

Dolgoztam, dolgozom skizofrén állapotokat, pszichózist okozó betegségekben szenvedő emberekkel is, amennyiben a spiritualitásra nyitottak, az eredmények jönnek.

A weboldalamon elolvashatod a ház gyakorlatot amit egy hozzám forduló, velem dolgozó férfi írt le:

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/category/esettanulmanyok/