Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Miért nincs folytonosság?
2013. augusztus 10. szombat, 17:08 | Látogató (útkereső)

Sziasztok,

A pénzáramlás megindult, rövid ideig, de nagy léptékben, aztán ahogy jött, úgy le is csillapodott, megszűnt. Nem panaszkodom, mert elégséges pénz lett belőle, így továbbra sem maradok éhen, vagy szomjan.
A munka hiányának előnye is van, hogy pihenhetek és van szabadidőm, ami szintén egy érték.

De, ez megy már évek óta, na meg a korábban írt "mézes madzag effektus", amit most nem fejtek ismét ki, mert korábban már megtettem.
Néha arra gondolok, hogy a francba az egésszel, eladok mindent amim még van és elmegyek innét, el ebből az országból, ahol is nem tudok érvényesülni és ahol nincs rám szüksége a munkaerő piacnak, sem a nőknek mint társra.
Kérdés, hogy ha elmennék az min változtatna? Mert felmerül bennem a kérdés, hogy mi van, ha viszem magammal ugyanezt a sorsot, mintát, és akárhová megyek, ott pont úgy nem lenne szükség rám.
Most megint itt ülök, munkára a lehetőségem épp semmi ezen a vidéken. Ezen a vidéken amit megjegyzem imádok, mert szépek a dombok, az erdők, a folyok, a völgyek és a tavak, és szeretem mindezt, csak tudnák megélni itt, ahol vagyok és találnék egy társat, aki velem élvezné mindezt. De ennyi év távlatából úgy látom, ez csak vágy álom a részemről.

Pénz, mint energia valóban csak munkával teremthető meg? De akkor mi pld a tőzsde, vagy a befektetés?
Miért van az, hogy akinek sok a pénze, az még több pénzt "vonz"? pld, Több pénz a bankban több kamat, vagy magasabb pozícióban álló személy, akinek jó a fizetése és meg tudná venni, még több jutatást kap (céges autó, telefon, lakás).

Egyébként soha nem voltam "tehetős", mindig is mint melós dolgoztam, ezt tették lehetővé a tanulmányi eredményeim, később a megszerzett szakmáim.
Mostanra valahol belefáradtam, mert már látom, amit oly sokan, hogy ebből bizony "nehéz" megélni, ha épp van munka.
Van bennem némi szemlélet váltás, ami miatt már nem hiszem, hogy csak a munkával lehet pénz szerezni, sőt! Csak még nem tudok más módszert.

Gábor