Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Két dolgot nagyon fontos lenne meglépned
2013. július 30. kedd, 5:17 | Domoszlai Katalin   Előzmény

... és ez aztán tényleg nagy dolog.

A szeretetet leválasztani arról, mi a kicsi és mi a nagy, mérettől függetlenül, feltétel nélkül szeretni. Ez az egyik lépés.

A másik, hogy a nagy és kicsi, mint a dualizmus pólusai, úgy működnek, hogy ha választani akarsz, az egyik szélsőség között, akkor keletkezik egy ellenirányú energia, ami a kiegyenlítődés felé hat. Vegyünk egy olyan hasonlatot és ez igazi sprirituális gyakorlat, hogy egy inga vagy, amit félelemből, megfelelésből, múltbeli rossz minták alapján most erőből tolsz a kicsiség felé. "Csak" a gravitáció dolgozik ellened :-)

A gyakorlat maga, a középpont megtalálása, a helyén levőség érzésének a befogadása, pont elég vagyok. Ha billenek erre, majd billenek vissza. A középpont maga viszont örök.

Az út spirális. Nincs mélyebbre zuhanás, mint ahol valójában tartsz. Amikor belekóstolsz a magasabb állapotokba, az azért van, hogy tudd, ha megfejlődöd, ami ahhoz kell, akkor oda el tudsz jutni. Mindig arra a pontra csúszol le a spirálon, ami a tied már. Tartsd észben, embernek születtél le, meghaladva nagyon sok egyszerűbb, alacsonyabb fejlettségi szinten álló életformát, ebből már nem csúszol vissza. S hogy ez nagy dolog, vagy kicsi, egó dolga :-) Mondjuk inkább, így van a helyén, így természetes.