Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Karma
2013. július 29. hétfő, 6:35 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A legelső generációról annyit tudunk, hogy a Miklós nevű ős, szerencsejátékos volt. Ezt érdemes kicsit jobban körbejárni.

Miért lesz egy gyerekből lúzer? Azért, mert ő a család fekete báránya. Aki mindenképpen ki lesz taszítva. A szerencsejáték arról szól, hogy az illető azt gondolja, az eredeti veszteségét, mármint azt, hogy a lénye szerethető és elfogadható a másságával együtt, a család teljesen visszautasítja, ráadásul a saját el nem fogadható gyengeségüket, hibáikat, jól elfojtott szenvedélyüket egóból rávetítik a lúzerra. Mert hozzá képest meg tudják élni, bezzeg ők a jók, ők a szuperek. Tehát a testvérek között megbélyegződik, ő a legrosszabb, ez belsővé válik a számára és azonosul a fekete bárány szereppel.

Az összes résztvevőnek karmája keletkezik. Az apa és az anya kivételez, a személyiségüknek jobban megfelelő gyereket a bezzeg gyerek posztjára rakják. A testvérek egóból elszállnak és tovább nyomják lefelé a lúzert.

A lúzer minden egyes szerencsejáték veszteségében az alap helyzet érzéseit éli meg, újra meg újra. Vagyis azt gondolja, ha rengeteg pénzt nyerne, akkor megvehetné a szeretetüket. De veszít és veszít, a veszteséget éli. Azt éli, ő nem képes különleges, szerethető és nyertes lenni. Megöl egy embert.

A Hellinger terápia a családi mintát írja át. A tanítás lényege, mindenki, aki a családhoz tartozik, annak joga van az odatartozáshoz, a kitaszítás a család bűne. A család részt vett abban, hogy ő gyilkossá vált.

A gyilkos karmája az, hogy megölik. Ezenkívül a gyilkos karmája az is, hogyha az, akit megölt, családot hagyott hátra, akkor van eset, hogy szerelemmel siratja el egy nő és előfordul, hogy árvák maradnak utána. Ha élnek a szülei, akkor ők a gyereküket siratják el.

Tehát egyetlen élet alatt a gyilkolás karmája nem ledolgozható.

Amennyiben egy család teljes tagja volt az áldozat, a tettes leszületik és szülőként meg kell élnie, a gyerekét megölik.
Feleségként, hogy a férjét megölik.
Gyerekként, hogy az apját megölik.
És még akire hatott a tette.

Másik oldalról, Miklós testvérei és szülei le kell szülessenek úgy, hogy ők lesznek a fekete bárányok.

A gyógytornász azt az életét éli, ahol az "árvák"-at segíti. A másik elveszíti a gyerekét.

Tévedés, hogy valaki más helyett vezeklünk, más ember bűnét jóvátételként cipeljük. Ugyanis leszületés előtt - ahogy Linus lejjebb jelezte - tudatosan választottunk magunknak családot, pontosan olyat, ami azt tanítja nekünk, amire szükségünk van.

Személyiség tudatossági szintjétől függ és az érzelmi nyitottságától elsősorban, hogy valakire egy családállítás milyen szinten hat. A lényege, hogy aki ott a gyilkos szerepébe beáll, akár mint állításhozó, akár mint az azt képviselő tudja beintegrálni, bennem él egy gyilkos, a gyilkos is én vagyok. Ennek a teremtésben helye van, ezt meg kell élni és meg kell haladni. A fő tanítása az, hogy az indulatot uralni kell, az emberi élet tisztelete legyen a legmagasabb erkölcsi érték. Ehhez meg kell tapasztalni az összes szenvedést, amit a gyilkossággal okozott, szülőnek, társnak, gyereknek és a többi érintettnek.

Véleményem szerint az ilyen súlyos karma kioldásához a Hellinger családállítás mellett mindenképpen szükséges a Belső Gyermek gyógyítása és a reinkarnációs utaztatások is. A bennünk élő gyerek ugyanis nem érti, mi történik, ő ártatlannak éli meg a dolgokat. Könnyen bele lehet csúszni abba, hogy azon kívül, hogy lerak egy csomagot, neki ezzel több dolga nincs. A reinkarnációs utaztatásban az adott ember rálátást nyer arra, mi volt az a hiba, képesség hiány, egóból fakadó akarat, kontroll vesztési probléma, ami miatt a tettét elkövette, hogy tudja, a személyiségének melyik része az, akinek meg kell bocsátania, akit fejlesztenie kell és hogyan.

A jó terápia lényege az, hogy a szívben megtörténjen a feldolgozás. A terapeuta dolga az, hogy a tévedések, hamis egós önigazolások, negatív családi mintarendszer mögé elvezesse a klienset, ahol az, megnyitva a szívét feldolgozza a vele történteket. Igazi terápiában az elmélet mindig csak keretül szolgál, az ember és annak a szíve van az első helyen. Ez volt a nyugati pszichológia hiányossága és ezért jött létre a Hellinger családállítás és a transzperszonális pszichológiai irányzat is, ami integrálja a spiritualitást a terápiába.

Véleményt természetesen mindenki arról alkot, amiről valami tapasztalata, elképzelése van, tévedés, mégpedig egó címkézésből fakadó tévedés a hiányos tapasztalatokat kiterjeszteni mindenre. Módosult tudatállapotban végzett terápiáról, Aditi, vannak-e tényleges tapasztalataid vagy nincsenek, mi alapján alkothatsz véleményt a terápiás munkáról így?

Vagy inkább egóból becímkézed, mert nem tudsz meditálni? Ezért nem is kell? :-)

Gondold ezt át, érdemes.