Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
beilleszkedés
2013. július 25. csütörtök, 9:31 | linus12   Előzmény

Szia!
Mi már 4 éve itt vagyunk. Nem volt könnyű. Én nem is akartam kijönni, kezdett rendeződni az életem, karriert akartam. Önálló albérletünk volt.
Itt hirtelen egy kisvárosba kerültünk, ami gyönyörű, de nagyon csendes. Egy házban éltünk heten. A párommal egy ágyban aludtunk egy darabig, sajnos olyan pici volt a szoba, hogy nem fért el kettő. Az angolt ott általában nem beszélték. Mondjuk, én nem is terveztem hosszú távra. Néhány hónap - gondoltuk. Ismerkedtem a hellyel, a szokásokkal. Folyton azt akartam bizonyítani, mi mennyivel jobbak vagyunk. Ezt nem érdemes. Egy hónap után találtam egy könyvet, és elkezdtem tanulni a nyelvet. Egyedül. A párom dolgozott, én viszont nem kaptam munkát.
Majd hazamentünk néhány hétre. Mikor visszajöttünk, nekiálltam a nyelvnek gőzerővel. Közben találtam egy kedves nőt is, akivel összebarátkoztunk. Az életünket azért volt, aki megkeserítse. De mindegy. Néhány hónap után olyan szintre jutottam, hogy alapvető dolgokat megértettem, és el is tudtam mondani. Kaptam egy részmunkaidős állást. Utána otthon megszereztem a nyelvvizsgát is.
Az életünk akkor lett jobb, mikor nagyobb városba költöztünk. Itt már találtam teljes munkaidős melót, önálló albérletben lakhattunk, és stb, stb. Röviden ennyi.
Lényeg a lényeg, nekünk sem volt könnyű, viszont elfogadtuk, amit az élet kínált. Most már szeretünk itt élni, és nem akarunk hazamenni.