Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Angel62 képe
Az alapok..
2013. július 21. vasárnap, 12:08 | Angel62   Előzmény

Gábor kedves.!.

A zavart a félinformációk szokták okozni az emberi fejekben. Először is két fontos irányzatot kell elkülöníteni.
Az egyik a bagua - ez átmeneti otthonokra használható, albérlet,stb ahol 2 évnél nem tervezik hosszabb távra az ott élést. Nem saját. Nincs mód szabadon alakítani a teret. Ideiglenes módszer.
A másik az iránytű iskola - olyan otthonokra alkalmazható, amit 2 évnél hosszabb időre - hosszú távra vagy végleges otthonnak szánunk. Itt már szabadon formálható színezhető - alakítható - berendezhető a tér. Akár előre tervezve is. Éppen úgy, mint az életutad. Ennek van igazi értelme.
Egy dolgot nem érdemes figyelmen kívül hagyni : - Mindenki " feng shuizik" . - Hiszen mindenki költözik - lak berendez - él valahol. A különbség csak annyi tudatosan, vagy sem. A természeti törvényszerűségek mindenkire hatnak, akkor is ha elfogadja, s akkor is ha tagadja. Lehet a gravitációt is vitatni, attól az még működni fog. Nem érdekli mit gondolunk róla.. :-)
Csupán arról szól élj az elemekkel harmóniában az otthonodban is, hogy az Téged támogasson - energiát nyerhess belőle, hogy jól működhess. Pont mint a természetben. Ott is, ha egyensúly van, minden rendben megy.
- Pl. Szeretjük a tüzet - vizet. Hasznosak a számunkra. De a pusztító erdőtüzek - árvizek már nagyon sok bajt okoznak. Ez a kibillent egyensúly. Pedig az elemek ugyan azok. Nos.. valahogy az otthonodban is így hathat, ha túlhangsúlyozod valamelyiket. Vagy kioltod.
Rengeteg dolgot tudnék most ide írni ezzel kapcsolatosan még, de felesleges. Ha ebből érzékeled a lényegét jó. Ha nem akkor meg csak untatlak a sok szöveggel.

" .. Sok a nyitott, megválaszolatlan kérdés a fejemben és sokat gondolkodtam.. " Ha van konkrét kérdésed válaszolok rá ha megfogalmazod. Akkor én sem írok felesleges dolgokról.
".. Tudom, a szoba, egy ház része,.." Bizony így van. Nem igazán lehetséges különválasztva kezelni egy helyiséget. Az egész épület egy szerves egész, ami éppen úgy hat rád.
Hol élsz most.?. Hol van ez a szoba. Erről nem írtál. Tudod beszédes itt sok minden. Ha visszatértél a gyökerekhez például, annak is megvan a magyarázata. Mint minden egyébnek.
".. De! A héten megfigyeltem a több éve házasságban élő barátaim.. " Nézd Gábor, sokan élnek olyan kapcsolatokban, amire Te például nem voltál hajlandó. S még sorolhatnám.. Van.. Látszólag, de nem látsz bele és nem látsz mögé. Újra csak azt tudom mondani: - A rumli - a káosz - a rendetlenség - stb leképezi az ott élők belső világát. Ez akkor is így van, ha az a számodra nem látható. Sokan nagyon sokáig képesek magukat is és másokat becsapva létezni.
Tudod : Elárulok valamit. Nagyon sokáig tiltakoztam a gondolat ellen régen magam is. Mert a
" látszat " mást mutatott. S hinni szerettem volna a látszatnak. Akkor még ott tartottam. Pedig:
- Akinek rend van a fejében a körül rend van - mondják a bölcsek. S ma már tudom, hogy ez így is van. S aki törekszik a rendre annak letisztulnak a gondolatai és előbb - utóbb rend lesz körülötte is.

".. A múltam, a csupasz fal miért csak rám hatot negatívan? .. " Nem a falak és nem a tárgyak okozzák.!. Azok csak megmutatják a problémát. Ezt ne felejtsd el. Abban az esetben nagy valószínűséggel a volt nejedet erősítették az ott kialakított elemek. Téged pedig gyengítettek.
Mindenki besorolható személy szerint is egy elembe. Ez a lehetséges válasz erre.
Elbizonytalanodtál, írod. Ez nem csoda. Sok - sok évvel ezelőtt én is átéltem ezt.. :-)
Tudom, hogy nehéz elfogadni, hogy a természet törvényszerűségei hatnak ránk. Nem szeretnélek erről meggyőzni. Sosem szerettem volna senkit meggyőzni. Mindenkit csak a saját tapasztalása visz előbbre. De az a saját útja. S hogy azt merre irányítja, mindig tiszteletben tartom. A Tiédet is.

Nincs mit köszönni. Szívesen teszem, ha ezzel segíthetek Neked.

Szeretettel : Angel