Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Bekapcsolódnék a beszélgetésbe
2013. július 07. vasárnap, 7:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A spirituális utak a személyiség meghaladását célozzák. Azért van ennyi féle, mert a személyiség szerkezetünk és fejlettségi szintünk is nagyon különböző.

Nagyon letisztult, higgadt, introvertált személyiségnek felel meg, a belső békében élés, aki már a negatív oldalát nagymértékben feldolgozta.

Azok az emberek viszont, akik megéletlen állati és emberi szenvedélyeket, érzéseket hoznak a mostani leszületésbe, ez az út valóban az elfojtáshoz és más, spirituális betegségekhez vezet. Ezekről volt már szó korábban, itt az oldalon.

http://onmegvalositas.hu/blog/aditi/10_spiritualis_uton_terjedo_betegseg

8-as és 9-es pontban van leírva, hogyan tudnak "béke-centrikus" irányzatok félrecsúszni.

Ha valamit az ember elutasít, kizár, harcol ellene, erőből akar megváltoztatni, azzal a dualizmus körtáncát erősíti. Hiszen energiát adunk neki. Más képesség az elengedés képessége, de a spirituális ego képes elengedésnek ünnepelni az elfojtást.

A tantra útja azt jelenti, azért kaptam, azért érzem, mert dolgom van vele. Belemenni, megismerni és eggyé válni vele, bármilyen érzés, indulat legyen is az. Az elfogadással a feltétel nélküli szeretet feloldja a szívben az érzelmi töltéseket, ahogy Csaesz a blogindítóban írta. Semleges tényként, a Valóság részeként kerül be a helyére.