Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aki dudás akar lenni ...
2013. június 24. hétfő, 17:59 | ruphor (útkereső)   Előzmény

Szerintem a te hozzászólásod a legjobb. Gondolom te is valamiért ezt írtad , mint a gazdag ember , te is vársz valamit Ildikótól vagy , valamilyen kapcsolat van közöttetek.Bocsánat hogy ezt írtam, természetesen vicc akart lenni :)
Én nem hiszek abban hogy van olyan ember aki önzetlenül képes a mi szintünkön adni. És ennek egyetlen oka van. Az hogy az emberi egó ,a vágyak természetes dolgok és nem szabad elnyomni azokat. Másrészt ha az ember szereti önmagát és egyensúlyt talál vagy keres önmagában akkor meg kell tanulnia nem csak adni , hanem kapni is. És mivel egy tanuló világban élünk a kettő között van az igazság és az egyensúly. Ez a tanulás vége. Aki csak adni képes az csalódni fog mert bevonz olyanokat akik elveszik azt,ez az erő-ellenerő tanítása. Aki csak elvenni akar az is tanuló és végletekben él. Tehát ha valaki nem képes elfogadni vagy nem képes adni az tanuló még.
És itt van a történet hibája. Amikor adunk hogy egyensúly legyen várunk érte vaalmit , mert aki nem vár egy jó szót nem vár érte semmit az gyakorlatilag önmagát tagadja meg és nem szereti. Az emberi egó olyan hogy azért tesz valamit hogy kapjon érte , cserébe valamit.
Itt a fizikai síkon a 3. dimenzióban nem lehet másként. Nem elnyomni kell a vágyakat és az egót, hanem a személyiség szolgálatába állítani. Miért baj az ha valaki tesz valamit és vár érte egy kedves szót. Aki hisz az ilyen mesékben az adja nekem az összes pénzét és mindenét és akkor elhiszem hogy van tiszta önzetlenség és hogy ő hasonló helyzetben semmit nem várt volna.
Az egyensúly a lényeg , az adás és az elfogadás között és ahogy említettem Jézus pont ezt tanította, add meg a királynak ami a királyé .... Csak akkor fejlődhetünk ha felvállaljuk a hibáinkat. Aki elnyomja azt az becsapja önmagát.