Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
civilizációnk útjelzői
2013. június 21. péntek, 22:27 | Michaelita

A mai civilizált világunkban azt tanultuk meg, hogy illik megköszönni, amit kapunk. Ebből kiindulva várnánk el, hogy a pap megköszönje az adományt.
Azonban van egy olyan spirituális igazság, hogy az adományt nem az elismerésért kell adni, mert akkor igencsak csekély az adomány szellemi értéke.

Vannak akik szép csendben, - elismerés lehetősége nélkül - adományoznak és lehet, hogy ez az adomány, mivel nem megfelelni vágyásból származó, kicsit őszintébb és szívből jövőbb. Ugyanis a szellemi szférákban a tetteink és cselekedeteink az alapján mérettetnek meg, hogy mennyire őszinték és mennyire szívből jövők.

A papnak - ha tetszik, ha nem - igaza van, hogy a gazdag embernek valóban hálásnak kellene lennie azért, hogy olyan jól megy a sora, hogy megengedheti magának a nagy mértékű adományozást.

Tudomásul kellene már vennünk, hogy itt a földön csak használói vagyunk a földi javaknak, talentumoknak és képességeinknek. Mindent csak használatra kapunk és semmit nem viszünk magunkkal a távozásunkkor, csak a szellemiségünket, lelkiségünket, szeretni-tudásunkat.