Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Skorpió
2009. július 13. hétfő, 16:58 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Tudod, kedves Skorpió nem szeretne itt senki sem Téged meggyőzni, saját nézeteit ráderőszakolni. TE SZERETNÉD, hogy szerelmes lehess. De ne fájjon.
Sajnos, egyikünk sem tudja erre a receptet, mert szerintem nincs is. A szerelem életünk egyik lényegi eleme. Nem tudok és szeretnék szebbet erről írni mint Bea és Csáesz!
Csak annyit tennék hozzá, hogy miért gondolod, hogy a szerelem csupa pozitiv. Szerintem csacskaság a szálldosással, repkedéssel és a határtalan boldogsággal azonosítani. Mivel ez egy olyan állapot amikor "tisztán" nyitva vagy arra, hogy a másik feleddel, feledtől, stb. tanulj valamit, átérezd az egységet, eleve lehetetlen, hogy az csak a rózsaszín mámor legyen. A szerelem "keserűségében" van az igazi tanítás.
Hiába futsz a keserűség ellen, magad elől futsz. A keserűség benned van nem a másikban, de ezt te is tudod.........
Amikor elszenveded a szerelmet, nézz mélyen magadba és látni fogod, hogy arra a tanitásra "szükséged" volt.
Nem láttam a Samsarát és nagyon művelt sem vagyok ezen a téren, csupán volt egy zen buddhista barátom akivel sokat beszélgettünk erről a témáról. Ők másként tapasztalják meg a tükörképüket, másként oldják fel az egységgel kapcsolatos "tapasztalataikat". Az akinek ez az útja igy halad a cél felé, akinek nem kihullik és visszatér az életbe, láttunk erre nem egy példát. Ha tehát van "szerelempótló megoldásod" biztos célba érsz.
De megéri ezért lemondani eről a csodálatos édeskeserű tapasztalatról?!?!?
Üdv!
Hédi
p.s. ez egy magánvélemény és semmilyen tartósítószert és térítést nem tartalmaz :)