Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
üdv itt is
2009. július 13. hétfő, 12:56 | vándorlélek (útkereső)   Előzmény

Sziasztok....

szerelem? a szerelemmel kapcsolatban fájdalomról, kínról, szenvedésről, pokolról beszélni.Ez egy oximoron dolog. Voltam e már szerelemes? voltam s vágyom rá, hogy minden perceben az lehessek.

mi a különbség a szeretet és a szerelem között?
lehet az egyik erősebb a másiknál?
az egyik fejlettebb tudati szintet kíván, mint a másik?
fájhat e az ha valakit szeretek?
nekem fájhat?
neki fájhat?
vagy másnak?

ezeket a kérdések szerintem felmerülnek nap mint nap az emberben, s ki ki a maga módján, a tapasztalatai, vágyai, elképzelései alapján megpróbálja őket megválaszolni.

aztán eltelik egy kis idő, megtapasztal egy másik szerelmet, egy másik szeretést... s megváltozik véleménye, vagy épp erősödik.

nekem ezekalapján alakult ki eddigi álláspontom erről a fantasztikus érzésről, s erről a teljesen más dimnezióról.

Aki szeret, az nem fél(tékeny), aki szeret az nem akar, aki szeret az nem követel, birtokol, hanem egyszerűen csak szeret. állandóan. Ha éppen együtt van a szerelmével, ha 1000 km re is van tőle. ha már nincsenek együtt, ha már meghalt. bármi is van vel.
mindig érzi. mindig tudja, hogy van, s mindig szeretheti. ez az ember, nem tud neki, neked ártani. sem akarva sem akaratlanul. nem tudja bántani, nem tudja pokolláváltoztatni az életed. De ha mégis ezt teszi veled, akkor tudnod kell, hogy nem szereted eléggé.
a szeretet a szerelem az a feltétlen elfogadás. úgy ahogyan van. s ha bánt is engem...az nem rólam szól, az az ő fájdalmáról.... az ő lelkéről, az ő meg nem értéséről.

ha két ember igazán szereti egymást, nem tud ártani a másiknak. nem azért mert ő nem képes rá, hanem azért mert a másikról lepereg. s ha ezt felismerik mindketten, akkor valami igazán fantasztikus dolog bontakozik ki közöttük.

Én így látom most a szerelemet s nem azért írtam le, hogy bárkit is meggyőzzek, vitatkozzak ,vagy ilyesmi.

az egom hajtott asszem, hogy én is beleüssem az orromat ebbe a témába is.

még két dolog

Samsara csak részleteket láttam belőle,de az sem semmi ha valaki tudna egy torrentcímet adni köszönném.

a másik... ha jóltudom, ugyanaz a rendező Virágok Völgye című film.....ha szerelem témában valaki egy kuriózumra vágyik.....

szép napot mindenkinek