Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Még több a Subudról
2009. július 12. vasárnap, 11:02 | Ramina   Előzmény

Kedves Fanni!

Ramina vagyok, egy úgy nevezett Subud segitő. Figyelmedbe ajánlom a http://subud.hu nevű weboldalt, mert ott majdnem minden lényeges infót és sok kérdésedre a választ is megtalálod.

17 év az alsó korhatár a Subudban, de a gyakorlatban "még jobb" a 18 éves kor. Felső korhatár nincsen. Azok az emberek ugyanis, akiket igazán megérint a Subud energiája és következetesen gyakorolják ezt a spirituális gyakorlatot, maguktól maradnak halálukig, életük elválaszthatatlan részévé válik az Isteni Életerővel való érintkezés.

Az az indonéz férfi (aki már 1987 óta nincs velünk), akit egyszerűen csak Bapak-nak neveznek, és aki először megkapta a Mindenható Istentől ezt a kontaktust 1925 körül, mindent, ami a Subuddal kapcsolatos, ebben az Isteni Erővel áthatott állapotban kapott.
Az Égiek azt tudatták vele, hogy 17-18 éves korban válik a lélek "felnőtté" , akkortól tud önmagáért felelősséget vállalni. Ezért van ez a korhatár.

Teljesen mindegy, hogy valakinek van-e bármilyen spirituális, paranormális képessége (aura látás, mint irod), bármilyen hite, vallása, foglalkozik-e ezotériával vagy szimplán "kereső".

A Jóistennek úgy vagyunk jók, ahogy most vagyunk.

Nem kell semmi a Subudhoz. Nem kell "jónak" lenni, felkészültnek lenni, megtisztultnak, "fejlettnek" lenni, ezoterikusnak lenni stb.
Egyáltalán nem.
Minden ember előtt nyitva áll ez az út, aki szeretné, elfogadni, befogadni ezt a felsőbb erőt, irányitást, akaratát alávetni az Egyetlen Realitásnak és hajlandó együttműködni ezzel a Valósággal,amely maga az Örökkévaló Ereje.

Megnyitáson nem lehet résztvenni csakúgy, mert a "megnyitás" az egy lezáró aktusa annak az előkészitő folyamatnak, amit mi jelentkezői periódusnak nevezünk és ami legtovább 3 hónapig tarthat.
A jelentkezői periódus tul.kép egy személyes beszélgetés sorozat a segitőkkel.
Ez alatt az idő alatt, az érdeklődő minden kérdésére választ kap a Subudról és valóban megérezheti majd eldöntheti, hogy akarja-e ezt a spirituális utat járni?
A megnyitás az az ember tulajdonképpeni első latihánja (indonéz szó: azt jelenti: tréning, gyakorlás) amikor is ez az Isteni Erő először kapcsolatba lép vele.

Szeretettel