Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Kiizadni valami okosat
2009. július 11. szombat, 20:39 | fehercsongor

buta szándék , de mivel vígasztalom magam , amikor jódolgomban már a lét alapjait feszegető kérdéseken nyammogok ?
A miért az okra kérdez rá .( A köztes világokban még van ok , de a lélek és Isten létezhetőségi helyén ( ? ) már nincs , értelmezhetetlen . Az engem is átható lélek örök Isteni rész (?) . A láng lobogása vagyunk .
A testem apám és anyám szerelméből indult . Ezért él , mint a lelkem tapasztalásainak eszköze .
Cél ? Maga a folyamat , a létezés , a tapasztalás maga . Élményért , kiteljesedésért , Isteni tisztaságra való finomulásért ?
Szellemi eszköze a szabad akarat is . Ahogy a kezünkkel is bármit megtehetünk , úgy a szabad akaratunk működési tere , hatóereje is elméletileg végtelen , de ahogy a kezünkkel elérhető , az azt kiterjesztő eszközökkel elvégezhető dolgok száma is korlátozott , így a szabad akarat is elméleti végtelensége mellett , - hál az Égnek - , gyakorlatilag korlátozott . A gyengusz erkölcsi szint , ami összefüggések és a következmények ismeretéből fakadó határokon oly könnyedén lép túl , az ismeretlent meg botorul hazardírozza , kikövetel egy laza kényszerzubbonyt (sorsot ),hogy a megtapasztaló ne váljon az első másodpercben füstté , hanem csak szívós és kitartó erőfeszítések után .
A következmények karma végigszánt mindenki sorsán . Életünk
, sorsunk egy intelligens háló rezgése . Hatva egymásra terjedünk szét benne , és a húrok is a mi rezgéseinkből sűrűsödnek lehetséges utakká . Egyensúly és szimmetria okán rezgésünk önműködően ellenrezgést kelt és kioltja önmagát . Az alaprezgés felborzolódása , kilengése lennénk ? Most épp így összegzem . Üdvözlettel : felacso