Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Pistike és az EGO :)
2009. július 09. csütörtök, 20:35 | Aditi   Előzmény

Ok, Szürke, bocs, hogy "lehengerlő" voltam... :)

Kérdés: Mit jelent az számodra, hogy elfogadod rosszaságodat?

(Csak mert az ego definiciójáról beszélünk...)

A legtöbb ember (mondjuk Pistike is) ilyen esetben két megoldást lát.

Vagy gyötrődik egész életében, mint szegény hősünk :), vagy az ELLENTÉTÉBE zuhan át.
Mindkettő ego-motivált. Egyik sem a szeretet, a harmónia, a tudatosság, ami valóban gyümölcsöző kapcsolatokkal áldaná meg Pistikét...

És nem igazi megbocsátás, mert nem felismerésen alapszik. Önismereten.

Szerintem Pistikének esetünkben fel kellene ismernie, hogy SZABAD LÉLEK.
Hogy választhat más társat. És azt is HOGY MIÉRT.

Addig, amíg nem vagy tudatos, nem tudod a miérteket, az egod (beléd ültetett hamis programok) szerint élsz öntudatlanul
..
Az, aki tudja, hogy a kapcsolatok nem önmagukért, meg az energia-szerzésért vannak, azok nem lesznek ragaszkodók, de felhagynak az örökös vadászattal is.

Mert tudják, tök mindegy, mit élnek, a szeretetet tanulják. Azt hogy a dolgok nem önmagukért vannak.

Csak ha valakit ez a tudatosság (szellemi) vezérel, az lehet boldog, mert képes elengedni, és képes igazán szeretni is. (elfogadni)

Ez tudatos hozzáállás, a szív hangja.

Az előzőek az egoé.

A különbség a kettő között alapvetően az, hogy az ego esetében hiába lesz büszkén "rossz" Pistike, a bűntudatot nem tisztította cselekedeteivel ki. Lehet hogy rájön, hogy máshogy is lehet csinálni, de az még csak az első lépés. A második az, hogy szenvedései sorozata által megvilágosodik előtte, hogy nincs miért bűntudata legyen. És egyetlen felismerés képes a bűntudatot eltörölni: a természetes működésünk, természetes szabadságunk (szellemi szabadság) ismerete. (Ez a Tudás).

De ez még mindig nem elég. Ez még csak a félelem, bűntudat nélküli öntörvényűség. A tudatossá váló férfiak nagy része csak idáig jut el.

Az Isteni parancs az, hogy szabadságod bár ne rendeld alá emberi törvényeknek (ez is ego, úgy hívják kollektív ego), de rendeld alá a szeretetnek. A másik iránti érzékenységnek. A másokra való figyelésnek.

Hogy ne magadnak akarj jót. Tegyél jót, és te is kapsz. Ez a kapcsolatok terén elég magas szintű tudatosságot igényel.

Szóval az EGO minden, amit tudunk, vagy tudni vélünk a világról. Az önképünk, amely gondolatokból, és érzelmekből áll. Olyanokból is, amelyeket mások ültettek el bennünk. A világról alkotott képünk, ami jórészt hamis, mert az érzelmeink és gondolataink nem érhetnek fel a magasabb világok tapasztalásaival. Amelyekből előáll ugyebár az, amit ez ego tapasztal, és mint ilyen, hatalma van felette, pl. a halál után.. Indulataink, félelmeink, és ragaszkodásaink, amik azokból a téves elképzelésekből adódnak, amit az ego összeácsol, pusztán anyagi létünk feltételezése által. Mert az ego nem bízik a bennünk élő határtalanban. Mert nem képes felfogni a végtelent.

A szeretet a szívünk bizalma az életünkben, bármilyen helyzetben is, ahol az ész, a logika az értelem már felmondja a szolgálatot és cselekedeteink, amit nem ez az ön-, és világképünk motivál, és semmilyen mértékben nem igazodik hozzá.

Remélem, így érthetőbb voltam... Rossz fiú... :)

Namaszte