Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A szerelem mint beavatás
2009. július 09. csütörtök, 1:25 | Aditi   Előzmény

Kedves fiúk!

Bocsássatok meg, ha az elején kissé kemény vagyok... Nem nektek szól. hanem, ahogy az az atya mondta a Legyetek jók, ha tudtok-ban, "az ördögnek"... :)

Igen, egy ideje figyelem, hogy bizonyos pasiknál ez a szellemi úton való járás mellékhatása. A szerelem "csak" kémia... és ennek legkülönbözőbb verziói . Biztos így is el lehet jutni a kegyelem teljességének érzetéhez.

Egyszer.

Mindenesetre azt is megfigyeltem, hogy az ilyen férfiak általában összetévesztik a menekülésüket a szerelem elengedésével. Mert sokat csalódtak. És félreteszik a dolgot azzal, hogy "nem itt van a megváltás..."

Csakhogy ez a viszonyulás nem szeretet. Ez pusztán érzelem-mentesség. Az, ahogy írsz róla, szintén ezt húzza alá.

A megvilágosodottak számára MINDEN SZENT. És ha valaha találkozol ilyennel, látni fogod, hogy milyen hatalmas odaadással van egyetlen pillangó reptének átélésében. Éppen a szerelmet nem élnék így át? Éppen annak nem adnák oda magukat? Éppen azt nem tisztelnék, meg a másik nemet?

A különbség a következő: tudatos hozzáállás. Önismeret. Uralom az érzékek felett. Ami nem azt jelenti, hogy hárítunk, kedves uraim. Éppen az ellenkezőjét.

Át merjük élni, a maga teljes tökéletességében. Belevetjük magunkat a legvadabb hullámok közé. Csak közben nem hagyjuk, hogy lehúzzon! Mert nem ragaszkodunk. Nem a másikhoz ( mer a csúnya csábításra termett boszorkányok, meg a szenvedély, meg a kígyó bácsi az almafánál... :). Kérem szépen A SAJÁT ÉRZELMEINKHEZ/ÁTÉLÉSÜNKHÖZ NEM RAGASZKODUNK! Ez persze a legnehezebb. Mert hiszen akkor át kell élni, meg még szeretni is kell azt a másikat. Odaadóan. Önzetlenül. Tiszta érzelmekkel (amelyek nem a magunk örömeit keresik, hanem éppen azzal teremnek, hogy adunk.... Mivelhogy ez a szeretet törvénye, ha emlékeim nem csalnak...)

Csakhogy ez egy magas szintű beavatás.

Aki tudatos, és képes a szeretetre, az azt is jelenti, hogy semmi sem húzza le. Mert nincsenek rossz érzelmei. De nem azért mert nem engedi meg magának a gyönyört sem. Hanem mert el tudja választani a kettőt. SAJÁT MAGÁBAN. A TUDATOSSÁGA EREJÉVEL:

Osho: " A szerelem a megvilágosodás ÚTJA."

Hát én bejártam ezt az utat. Megkaptam a legtökéletesebb párt, ami csak létezett számomra a Galaxisban. Minden volt, amire vágytam. Rákosok hadait gyógyítja ki a kezével meg a tudatával, olyan tudatszintről született le. Nekem is megmentette az életem. A szőke (fekete) herceg, aki jön a lovon és... a királylány túléli azt, amiről az orvosok meg mindenki rég lemondott... Sárkány kinyírva. :) Egy csók, és Hófehérke jár... És ez így volt! Nagyon leegyszerűsítve... Aztán a teljes tudást, amit egész éltemben hiába kutattam, tálcán kínálta. Mindenre megtanított.

Mindent egyszerre gondoltunk és tettünk. Anyám helyett anyám volt és apám helyett apám a szeretetével. Olyan dolgokat csinált velem végig, amit kevesen vállalnak fel a párjukkal, bármekkora a szerelem. (A Májvárólista vizsgálatai még semmi)

Akkor szeretett belém, amikor a halál szélén voltam. Sárga voltam, aszott, sovány, halálosan kimerült, szellemileg, lelkileg testileg. De még csillogott bennem... nem tudom mi. Lehet hogy Isten csillaga, a remény. A reményen túli remény a halottak sivatagában. Amikor már hónapok óta szinte semmit nem tudtam megemészteni. Mindent kipróbáltunk már előtte. 14 évig. Éreztem, hogy vége. De nem vettem tudomásul.

Vártam a csodát.

És ő jött el. És én MINDENT ODAADTAM. Az egész életem. Abban a szent meggyőződésben, hogy ő a megváltó. (nem ő mondta vagy ilyesmi, csak úgy belül, ezt éreztem.) Otthagytam a múltam, és rábíztam magam.

Tökéletesen passzoltunk. Minden értelemben. csend lett a világban. Olyan volt, mintha megállt volna az idő. Higgyétek el, én elég érzékeny vagyok, és eszméletlen az érzelmi skálám. és voltam szerelmes, igazán szerelmes többször. De ez eget és földet rengető volt.

megváltoztatta a környezetünkben az embereket. Hirtelen a legellenségesebbek is elfogadóak és hálával teltek lettek. Olyan volt, mint egy varázslat. Kinyíltam, és mosolyogva sétáltam. Semmi sem volt baj. Az itt és most ban voltam folyton. és ő is.

Na nem folytatom. Úgysem lehet leírni.

Aztán el kellett mennie. nem részletezem. Ez is a dolgok törvényszerűségéhez tartozik. ha valakit érdekel, elmondom.

Összetörtem, és majdnem belepusztultam újra. De a szívem megmentett. És a tudatosság, amit tőle kaptam ajándékba segített kitisztítani a szívemet.

A múlhatatlan hála és szeretet minden rossz érzelmem eltörölte. Pedig rengeteg összegyűlt. Annyi, hogy csaknem legyűrte az életerőm. Amit kaptam tőle, energiát, mind el is veszett ebben a harcban. Erről a jelenségről írtál, hogy a szerelem a pokolba vet. De csak ha nem tudsz szeretni.

Ha tudsz szeretni, megbocsátasz. Ha tudsz szeretni gyakorlod a tudatosságod, amiről írtál, hogy a szerelem csak átmeneti megváltás. Ha tudsz szeretni a másik fontosabb, mint te. és még ha a kést is ereszti beléd, érzed iránta a tiszta szívű kegyelmet: mennyire fájhat neki ez.... mert nem tudja mit tesz veled és magával...

Én szenvedéseim végpontján úgy döntöttem alkalmazom a szellemi törvényeket, ha igazak, be kell hogy váljanak. És visszafordultam a hátra arcból, a csalódottságból, a bánatból, a keserűségből, a haragból, a gyűlöletből, a féltékenységből... nem bántottam én senkit, de bennem éltek, izzottak... elmondhatatlan milyen pokol volt. A Mennyország tökéletes ellentéte. És úgy döntöttem kitisztítom a szívem. Ha fáj, hát fájjon. De nem adom fel az iránta érzett szent érzésem: a hálám, és örök szerelem.

Nem értette, mi történik. Mitől változtam meg. Pedig ő tanította meg nekem. Csakhogy nem látta a fától az erdőt. Mert ő nem mert soha keresztül menni ezen a tüzes erdőn. Mert ő sem tudta értékelni a szerelem csodáját. Már nem haragszom rá. Féltem. Mert megértettem, miért történt mindez. Miért bántott. Megvan az oka rá. És nem irigylem a mélyen lerejtett fájdalmaiért. Rettegő kisgyerek... nem írom le, mert az ő élete. Tisztelem és szeretem őt. Teljes szívemből. Pedig a minden jótette után minden rosszat elkövetett ellenem, amit csak egy nem tudatos, tiszta szívű nő ellen lehet.

Mégis tudatosságom erejével azt tudtam mondani: Az élet kegyelméből vonzottam be. Tanulni. Szeretni tanulni. Tudatosítottam, és letettem a vád és az önvád fegyvereit. És minden fegyvert. És a szívem szeretet hangját hallottam. Hónapokig, egy évig sírtam az utcán, otthon, mindenhol. És minden sírás után könnyebb és tisztább lettem. És mindig ugyanoda értem: szeretem.

Valóban, a szerelem a tökéletes gyönyör illúziója. De csak aki meri átélni a poklot és kitisztítani magából, az engedte el a szerelmet. És az kapja vissza tisztán. Aki meri jobban szeretni a másikat, mint magát. És akkor is odaadni, amit tud, ha nem jár viszonzás érte. NEKI. csak azért mert szeret. Őszintén, tisztán és odaadóan, mint egy gyermek.

A többi csak menekülés vagy ragaszkodás. És egyre nagyobb szenvedés lesz minden szerelem. Csak azért, hogy megmutassa az önzésed nagyságát. Hogy mennyire félsz. Annyira, hogy elfásultál, és nem is mersz belenézni izzó szemébe. Nehogy fájjon....

Pedig csakis átéléseink tüzén keresztül tisztulunk...

A tudatosság nem érzelem-nélküliség. A tudatosság önmagunk "rossz" felének a tisztítása. Hatalom az érzelmeink felett. Ugyanakkor a szeretetre való szüntelen képességünk egysége. Tiszta, gyermeki, Jézusi megélése és átélése a világnak, amelynek a tisztasága a hatalom. A belső tisztaság.

Az Óegyiptomi beavatások sorában azt hiszem a harmadik beavatás a szellemi duáloddal való találkozás illúziója. Azzal, aki annyira tökéletes HOGY ÖSSZETÉVESZTED MAGAD VELE. Vagyis azt hiszed, ő a boldogság. Ő vagy te. Ő Isten. Ő a végállomás. És mindent odaadsz.

Aztán, ha már átélted, belenézel a szemébe, és azt mondod: "Te nem vagy én". "Nem határozom meg magam általad vagy az által amit adni tudsz nekem". "Szeretlek." "Szeretlek teljes szívemből." "Ha akarsz maradj" "Olyan jó veled, mint a Paradicsomban". "Ha dolgod van, menj. Isten vigyázzon Rád utadon." " Szeretetem végtelen ereje kísér." "Bármikor és bárhol, mindig ott van veled." "Bármire szükséged támad, amit adhatok, itt vagyok neked." "Teljesüljenek be az álmaid" "Légy boldog, szerelmem."

És élsz tovább. Legnagyobb szerelmed, Isten karjában.

Namaszte