Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Előre kérek elnézést, mer ezen írásom sem lesz egész
2009. július 08. szerda, 21:55 | Szürke (útkereső)   Előzmény

Szia

Előre kérek elnézést, mer ezen írásom sem lesz egész estét betöltő olvasmány.
Válaszodban, annyi témakört említesz, és olyan nyelvezetet használsz, aminek a zömét, gyakorlatilag, nem értem...
Sejtem csupán, hogy némelyik bekezdésben, miről is van szó...
Ezért nem fogok kimerítően válaszolni.
Sajnálom :-(

"Mondok egy példát. Pistike, kiszeret a barátnőjéből. Sőt, mi több, beleszetet egy másik nőbe. Nem tudja feldolgozni. Mert azt a világ, -és önképet tárolja magáról, amelyben az első szerelem a legcsodálatosabb, a legteljesebb, a legtisztább, és egyben a legtökéletesebb. Szűz leányba szeretett bele, magának sem volt még kapcsolata. Szándékában állt elvenni hosszú jegyesség után feleségül. Aki így tesz, az a tiszta, becsületes, gerinces férfi. Aki nem, az csalárd, hűtlen, a törvényeknek ellenszegőülő, lázadó...stb. Kivetetté válik. Ezek Pistike gondolatai a dologról. Miért? Hát mert ezt tanították az agyacskájának a világról. Meg önmagáról. EZ VAN A TUDATÁBAN. Ezek ráadásul több generáción át örökített gondolatok, amelyek még olyan társadalmakból származnak ahol e szerint éltek. Hangsúlyozom, nem az Élet törvényei szerint. Csak ezek szerint a törvények szerint...

Szegény Pistike majd megőrül. Mert önmagát csak azzal a feltétellel tartja "jó"nak ha teljesíti az önképe ezen elvárásait. Ezek nem önmaga, az ő szívéből származó, önmagáról, és a körülötte lévő világról alkotott elképzelések, tapasztalat, vagy tudás, esetleg akár saját, természetes ösztön első, második csakra), vagy érzet, esetleg intuíció (negyedik csakra -ez már a szellemi tudat szintjéhez tartozik), érzékelései. De összetéveszti őket önmagával. Azt hiszi, ő az. Pedig nem. Ezt onnan lehet tudni, hogy bűntudatot érez. Iszonyatos bűntudatot. És félelmet. A szeretetre is képtelenné válik a helyzetben e miatt. Öngyilkos akar lenni...."

Pistikéhez, azonban, hozzászólnék, mivel én más megközelítésből látom, az ő történetét...
Sok Pistikét láttam életemben, aki azt a terhet cipelte, hogy a szülei, vagy a társadalom, egy rosz viselkedésmintát adott a felnövekvő gyermeknek, sok esetben, csupán önigazolásul.
Mivel apának nem volt bátorsága felvállalni azt, hogy mást szeret mint akit először megcsókolt, ezért hogy ne kelljen elviselnie az emberek megvetését, elkövette azt a hibát, hogy leélt egy életet egy nő mellett, miközben egy másikat szeret.
Hibáját, belátni nem merte soha, ezért azt hazudta önmagának, hogy ez erkölcsileg így helyes, eképpen faragván erényt, a gyávaságból... (egó? vagy csak félelem?)
És mivel a kétely, egész boldogtalan életén végigkísérte, ezért ugyanezt tanította meg fiának is, mintegy önigazolásul. (egó)
És a mi, Pistikénk, cipeli ezt a keresztet, mert nem tudja felvállalni saját maga előtt, hogy nem tökéletes, mondhatni, hogy rossz. (lám, ismét sz egó)
Sajnos, ahhoz hogy ezt a keresztet letehesse, el kéne fogadnia önnön rosszaságát, hogy megérthesse, és megbocsájthassa magának.
Ehhez azonban, nagy bátorság kell.

Én valahogyan így látom a történeted...

Ha megnézed az adatlapom, láthatod, rossz fiúnak tituláltam magam...
Nem véletlenül...

Tisztelettel, és szeretettel:

Előd