Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Lehet, h átfogalmaznám ezt arra, hogy nem rendeljük sem
2013. május 30. csütörtök, 22:26 | Aditi   Előzmény

Lehet, h átfogalmaznám ezt arra, hogy nem rendeljük sem önmagunkat sem másokat alá a játszmáknak. Szerintem nem olyan egyértelmű ez a "nem rendelem alá magam" dolog. Persze, értem. És első fokon igaz. de másodfokon valami olyasmit érzek, amit te. A szeretet kölcsönösség, ráadásul nem kiszámítható, hanem spontán kölcsönösség.

Nem rendelhetem alá magam más egójának, de ha nem vagyok rugalmas és elfogadó, akkor önzővé válhatok lehet, h van olyan helyzet, amiben a másik akarata az enyém is lehet, vagy fordítva.

A szeretet egyensúly, ha mindig magam tolom előre, erőszakos vagyok, és hajlamossá válhatok nem figyelni másokat és mások érdekeit magam körül. Ezt nagyon jól ismerem Kos-ként, ráadásul úgy, hogy a Kos segített nekem élni. Mégis most úgy érzem, túl sok, ha mindig erre a törvényre figyelek. Elszállok. És egyedül maradok.

De hol a határ? Hol kezdődik az önzés, és fejeződik be az "egészséges önzés"? És hol kezdődik az igazi szeretet és fejeződik be az "alárendelem magam másoknak és akkor szeretek" hamis illúziója?

Namaste