Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
"Enyém lesz a szakadék és a képesség hogy lemenjek és ki is
2013. május 30. csütörtök, 1:01 | Aditi   Előzmény

"Enyém lesz a szakadék és a képesség hogy lemenjek és ki is jussak onnan.".

Igen, szerintem ez a lényeg! És ezért félünk joggal :) Mert valahol belül pontosan tudjuk, hogy ezt nem ússzuk meg, és az összes sötétséget meg kell járnunk, amit hoztunk, függetlenül tőle, mit szól hozzá a társadalom, a család, vagy bárki. hogy megköveznek e, vagy rosszabb, hogy egyáltalán mit akar megéletni velünk a szellemünk??

Néha úgy érzem, ennek sose lesz vége, és egy egy életszakaszomban ezért ugrottam fejeset a szakadékba..... Úgy látszik, erre az erőre időről időre újra szert kell tenni. és újra összerakni az összetört éned. Elég kegyetlen.

A megtanulnivaló sokkal magasabb-rendű a megélésnél, de a világ nem így tekint az életre, hanem fordítva. Azt hiszem ez egy jó alap a félelemre, és azt hiszem ebből bőven van bennem.... :)

Pedig tudom, az Istenem mindig átölel és felemel, ha már őt tudom választani, bármilyen helyzetben is. Mégis, olyan furcsa ez a kettőssége a világnak, hogy csak így tudjuk megtapasztalni, hogy nem is kettő, hanem egy............. nehezen fogadom el, pedig már tapasztaltam a csodát, többször is. Mégis nehéz elfogadni az egónak, hogy pokoljárással lehet csak az egységbe jutni...

Állítólag mindig ilyen volt a világ. Akkor hogy alakulhatott ki ez az egó? Ez más téma, de ezt a kérdést még sosem tettem fel... Hogy eshettünk ki az egységből ennyire, és látjuk a dolgokat (hamisan) kettősnek? Ezt görgetjük évezredek óta. Talán mindig is, amióta vagyunk a Földön.

Mi az a szörnyű bűn, ami miatt íg kell vezekelniük a ma leszületőknek? Hogy a szenvedéstől is kínkeservvel lehet megszabadulni? Persze ismerem Évát meg az almát, meg ezt a szimbólumot... de mégis, egyszerűen a kíváncsiság, a tudásvágy szakított ki az egységből?

csak azért, mert ha így van, lehet, hogy ha elfelejtenénk tudni akarni...., nos, hátha megszűnténk az "eredendő bűnt" egyéni szinten. és akkor eltűnne a sok rossz.... egyszerre. A negatív gondoltatok...., a negatív, tudatalatti évezredes érzések....

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mostanában láttam meg csak a hegyem... és úgy érzem nekem nincs ennyi időm lapátolni... pedig el kellene lapátolni....

Talán, máshogy kellene....

Namaste