Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az emberi tévedések alapja
2013. május 29. szerda, 6:05 | Domoszlai Katalin

az, hogy egy részterületben megismert törvényeket, működési módot kiterjeszti az ember az egészre.

Vegyünk egy kertészeti példát :-)

Kap egy parcellát, művelje meg, teremtsen belőle kicsi édent.
Hasznos és szép növényeket ültet, távol tartja a kártevőket.

Ohó, ez működik! A lelkem is legyen ilyen paradicsom!

Elkezd hát gyomlálni, kártevőt kiirtani...

Észre sem veszi, hogy a mesterséges belső világa satnya és életképtelen a folyamatos harc, a folyamatos védekezés miatt.

Nekem volt egy nagyon szép meditációm a bevállalás témájában. Az úton szakadék jelent meg, iszonyú félelmet éreztem, amikor megláttam.

Teremtettem hát rá egy hidat, én itt átmegyek! A hídról lepillantva éreztem, mindig félni fogok a zuhanástól, ha nem megyek le oda. Megtapasztalva és bejárva a mélységeket, a teljesen átégetett, befogadott élmények végül semleges töltésűvé válnak. Enyém lesz a szakadék és a képesség hogy lemenjek és ki is jussak onnan.

A technika, ahogy az ember ki tudja zárni a tudatából a negatív érzéseket pedig hasznos a maga helyén. Ez a hely ott van, hogy ha olyan feldolgozni valóval találod szembe magad, ami egyszerre túl sok, akkor tudj belemenni és amennyit nem tudsz feldolgozni, az tudd visszazárni. Itt el lehet csúszni, párszor nekem is sikerült :-) méghozzá azzal, hogy visszazárhatod, de fel kell vállalni, hogy amint újra van hozzá erőd előveszed. Ehhez kell következetesség, kitartás és ami a legalapvetőbb, hogy el tudja fogadni az ember, hogy ez maga a Rend. Amikor nem akartam újra elővenni az adott témát, akkor egyszerűen belekényszerített a karmám. Rosszabb helyzetbe hoztam magam, mert az egó be tudta hazudni, menedzselni tudja a dolgokat... A tanítás mindenkit megtalál. És mindenki kezd vele valamit a saját tudatossági szintjén.

Nagyon jót írtál Eszter, köszönöm.