Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
kötődés :)
2013. május 26. vasárnap, 15:03 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Valami ilyesmire gondoltam, idézem:
„De mástól pszichológiai értelemben függeni – mástól érzelmi alapon függeni -, mit hoz ez magával? Azt jelenti, hogy a boldogságom tekintetétében egy másik embertől függök.
Mert ha ez létrejön, a következő dolog az lesz, akár tudsz róla, akár nem, hogy követelni fogod más emberek hozzájárulását a boldogságodhoz. Akkor jön a következő lépés: egymás kölcsönös ellenőrzése, félelem a másik elvesztésétől, félelem az elidegenedéstől, félelem a visszautasítástól. A tökéletes szeretet elűzi a félelem ördögét. Ahol van szeretet, ott nincs követelés, nincs elvárás, nincs függőség. Nem követelem tőled, hogy tégy boldoggá, a boldogságom nem benned leledzik. Ha elhagynál engem, nem sajnálkoznék önmagamon, roppantul élvezem a társaságodat, de nem kötődöm hozzád.
Kötődés nélkül élvezem a társaságodat. Amit valóban élvezek, az nem te vagy, az a valami mindkettőnknél nagyobb. Valami, amit felfedeztem, egyfajta szimfónia, egyfajta zenekar, amely egy melódiát játszik a jelenlétedben. De amikor elmégy, a zenekar akkor sem áll le. Amikor valaki mással találkozom, a zenekar egy másik melódiát játszik, amely szintén csodálatos. És amikor egyedül vagyok, akkor is tovább játszik. Nagyszerű repertoárja van, és sohasem szűnik meg játszani.”
Anthony De Mello: Ébredj tudatára!