Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A leírásod alapján a problémád a generalizált szorongás
2013. május 20. hétfő, 9:52 | Domoszlai Katalin

nevű betegségre hasonlít a leginkább.

A tudatalattidban ott van a félelem igazi oka. A biztonságérzeted megsérült, ennek az okát fel kellene terápiában tárni.

Leírom, hogy én, mint terapeuta, hogyan fogok hozzá.

Először is felmérem, hogy a személyiséged mennyire erős, milyen szinten terhelhető. Az első szakaszban megerősítés történik és a hibás gondolkodási minták felismerése, átalakítása. Ahogy írtad, Te is belátod utólag, hogy a félelmeid, szorongásaid többsége teljesen irracionális, az elméd teremtette téves gondolatok sokasága.

Azután olyan gyakorlatok következnek, amiknek a célja a biztonságérzet megszerzése és megtartása, tehát olyan gyakorlatok, ahol a tudatalattiból előhívjuk az igazi félelmet, megszemélyesítjük és megszelídítjük. Megtanulod ezeket a helyzeteket alapfokon kezelni. Olyan erőforrások birtokába jutsz, mint például az Erőállat, ahol tanulsz és rátámaszkodhatsz az Erőállatban megtestesülő szellemi segítségre.

Nagyon sokat tud a lelki folyamatoknak segíteni, ha fel erősíted a testedet is. A B vitaminok és a magnézium rendkívül fontos, ezenkívül alapvető az alkohol és a drogok teljes kiiktatása. Az ártalmatlannak címkézett marihuána például egyes személyiségtípusoknál felerősíti a szorongást és a paranoiára való hajlamot.

Azután, amikor készen állsz rá, akkor elkezdődik a félelem gyökér okainak a teljes kioldása. Önismereti félelem oldás a félelem teljes és tiszta megélése, eggyé válás a félelemmel. Ehhez gyakorlottság és megedzett feldolgozási képesség szükséges. A terapeuta dolga kézben tartani a felszínre hozott félelemet, pontosan annyit, amivel egy alkalommal meg lehet birkózni amíg képes leszel egyedül továbbvinni az öngyógyító folyamatot.

Véleményem szerint a problémád olyan mértékű, hogy egyedül nem vagy nagyon lassan tudsz kimászni belőle. Évek veszhetnek és vesznek is kárba, mert az emberek nem kérnek segítséget.

Nekem is voltak ilyen mértékű félelmeim, megtanultam meditálni, elmentem Hellinger terápiára, Huszti Sanyi és Gyurkó Zsolt gyakorlatait napi rendszerességgel csináltam, de Huszti Sanyi személyes segítségnyújtása nélkül esélytelen lett volna egyedül megbirkóznom a félelmeimmel.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/