Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Probléma a pénzzel...
2013. május 12. vasárnap, 16:20 | Antal Judittt (útkereső)

Kedves Sanyi, (továbbra sem enged a saját nevemmel írni... :-( ) kérdésedre a hírlevélben: igen, csak neked van problémád a pénzzel. :-D Ja, nem! :-)

A pénz nem más, mint az emberek által kitalált közvetítőeszköz. Arra alkották meg, hogy megkönnyítse a javak áramlását. Ennyi és nem több, legalábbis szerintem. Bár mondanak róla mindenfélét, hogy pl energia, meg lelke van stb. Szerintem ennyi.
Ha szükséget szenvedünk, akkor -röviden- a jólét befogadásával vannak komoly problémáink.
Mindezekről eszembe jut az, amit EzVanZsac, a Suska közösség alapítója mondott nemrég egy interjúban, akit érdekel, olvassa el (Napi Elemózsia ingyenes magazin, 50. oldal).
Ugyanebben a cikkben szerepel ez is: "Bár valószínűleg önmagában a pénzzel nincs is semmi probléma. Egyre több iskola, kurzus, egyre több kiváló szakember áll rendelkezésünkre, hogy megtanuljunk a pénzzel bánni és – akár - csodákat művelni vele. Ez jó. Akkor mi a rossz?

Ha a pénz uralja az életünket és nem tudunk elszakadni tőle –ha, kell és ha eljött az ideje-, az baj. A rendszer, ami a pénzt áramoltatja és működteti, korrupt és hibás értékrenden alapszik - ha nagyon finoman fogalmazunk. Az alapelv ugyanis a következő: a pénz érték, az ember nem. Azaz: "ha nincs pénzed, légy hajléktalan és halj éhen". Holott minden emberi lénynek, aki megszületett erre a földre, joga van itt élni ugyanúgy, ahogy más élőlényeknek is. "

Ezeket a kérdéseket sem ért tisztázni, illetve ezek talán választ is jelentenek az egyik feltett kérdésre.

Köszönjük szépen a fenti jó kis írást.

Jó azoknak, akik részt tudnak venni a tanfolyamodon, mert ott élnek a közelben. :-)

Szeretettel

Judit