Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Judit1 képe
Média és propaganda
2013. április 19. péntek, 22:13 | Judit1

A "kedves" címben szereplő "illetőnek" köszönhetően Bostonnal vagyunk elfoglalva, miközben szintén a napokban 17 civilt (köztük 12 gyermeket!) öltek meg az USA drónjai, Irakban bombázás következtében több tucat ember (civil!) veszett oda ugyanúgy, mint Palesztinában ugyanebben az időben és ne soroljuk...

Amúgy érdekes, engem is mostanában jobban foglalkoztatott a téma, inkább kimondottan a testi halál, elköltözés és a köztes lét témája.
Néhány gondolatot le is jegyeztem ezzel kapcsolatban. Idézek belőle:
"Mivel a halálközeli élmények témaköre tudományos módszerekkel is megközelíthető, nem utasítható a vallási eszmék és misztikumok tárgykörébe.

Szomorú, hogy nagyon sokáig pontosan ezt tettük. Rengeteg fontos információtól megfosztottuk ezzel magunkat. Bizonyos helyeken és időkben természetes illetve természetes volt, hogy az élők sokat hallottak és tanultak a halálról, a köztes létről és más dimenziókról (gondoljunk például a Tibeti halottaskönyvre). Ennek a tudásnak -még ha soha nem is lehet teljesen valósághűen átadni az erről szóló információt, épp csak megközelíteni, érzékeltetni, szimbolikusan kifejezni lehetséges- megvan az a felbecsülhetetlen értékű haszna, hogy egyrészt felkészültebben és sokkal inkább félelem nélkül tudunk átlépni, ha eljön az ideje; másrészt a haláltól, mint ismeretlentől való rettegés híján mostani életünk számára is sokkal inkább jelen tudunk lenni; sokkal élőbbek lehetünk!"