Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A probléma az, hogy elvárást támasztasz
2013. április 16. kedd, 11:51 | Domoszlai Katalin   Előzmény

azzal, hogy az élménynek milyennek "kell" lennie.

Ezzel a témával Adyashanti foglalkozott a legmélyebben, ebben a blogomban idéztem a könyvéből:

http://onmegvalositas.hu/topik/spiritualis_elmeny_mint_drog

olvasd el a könyvét, segíteni fog tisztábban látni a dolgokat.

A saját tanácsom pedig a következő. Én a lelki fejlődést tudat tágulásként élem, ami azt jelenti, mindegyik irányba tágul a tudatom, a negatív és a pozitív állapotok megélése is egyre tudatosabb és egyre intenzívebb. A negatív élmények tiszta megélése is a Valósághoz tartozik.

A stressz mögött megbúvó negatív érzéseket, vegyük például magát a félelemet 3 szinten kezeljük, az első amikor megbarátkozunk vele, feloldódik a félelem attól a ténytől, hogy egyáltalán elismerjük a létezését. A második szint amikor szembeszállunk és harcolunk a félelmünkkel. A végleges megoldást viszont az adja, ha a félelemmel eggyé tudunk válni, megéljük, beengedjük azt az érzést, aminek ellenálltunk eddig. A tökéletes eggyé válás azt jelenti, hogy azt élem meg én vagyok a félelem maga. Ha ez a tapasztalat a teljes mélységet eléri, a helyére kerül és jöhet a következő élmény, kezdődhet az áramlás újra.

Tehát a megoldás kioldani azokat a kötelékeket amik lerántanak és lerögzítenek a rossz lelkiállapotokba. Mint egy léghajó, ahol ha kidobálod a homokzsákokat, eloldod a köteleket, ha van tüzed, ami a lelkesedést jelenti, akkor máris emelkedsz a flow-ba.

Ezek a nehezékek tapasztalatom szerint azokból az érzelmi kövekből tevődnek össze, amiket a múltban elfojtottunk, aminek a megélését az én-védő mechanizmusainkkal leválasztottuk. Az alkohol mint orális tudatmódosító a következő problémát jelzi: szeretethiány és a túl kemény, rideg valóság elől való menekülés, a világot puhára kell inni...

http://domoszlaikatalin.fw.hu/