Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szerintem a tudatos döntés
2013. március 31. vasárnap, 0:39 | Látogató (útkereső)

Találni jó, akár szerelmet is, de meglátásom szerint a szeretet az igazi, ami a kölcsönös elfogadásban és vonzalomban testesül meg. Valahol ez egy tudatos döntés is, hogy ő az akit elfogadok társnak, az erényeivel és a hibáival.
A társkeresés során, sokan nem tudják, nem akarják ezt a tudatos döntést felvállalni, mert egyszerűbb várni az elsöprő szerelmet, azt a kis csodát, ami lényegében dönt helyettünk.
Vannak, akik soha nem tapasztalják meg ezt a mindent elsöprő szerelmet, és vannak, akik megtapasztalják, akár többször is, míg rá nem jönnek, hogy nem ettől működik, vagy nem működik egy párkapcsolat. És vannak a szerencsések, akik szerelemmel találnak társat, együtt alakulnak, és szeretetben képesek együtt élni, ha meg nem, akkor elválnak útjaik.
Ha magamat nézem, voltam vak szerelmes, voltam első látásra szerelmes, voltam úgy, hogy idővel az együtt élés alatt szerettem bele, és voltam úgy is, hogy inkább csak szerettem, de mégis, ez az utóbbi volt a legjobban működő párkapcsolatom.
Az együtt maradás kulcsa, is a döntés. A döntés, hogy vele alakulok, vele maradok, átvészelem vele a jót, a rosszat, vagy lépek, más utat választok, és ezzel befolyásolom mind az ő, mind az önmagam életét, annak alakulását.
Mert ez mindig, mind a két személyre, személyiségre kihat, hisz társas tevékenység, ami akkor is hat a másikra, ha már nem vagyunk vele.