Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Álom és álom között nagy a különbség.
2013. március 30. szombat, 23:04 | H.Vica (útkereső)

Lehet, hogy a "puszin", a szeretet kifejezésén volt a lényeg, mert a nagymama már sajnos abban a korban lehet, amikor bármelyik pillanat elmehet. Ami lehet, hogy egy másik korábbi halálhír, vagy mások betegsége kapcsán ugrott most be neki és jött vissza álom formájában. (Akár nem is emlékszik rá, hogy ilyen hírt hallott.)
Szerintem annyi a lényeg, hogy mivel szereti a nagymamáját ezt fejezze is ki az irányába. Vagyis legbelül most úgy érezheti, hogy nem juttatta eléggé kifejezésre az érzelmeit, szeretetét.
A "ki meddig él" dologgal meg nem érdemes foglalkozni, mert szerencsére sohasem tudni, hogy kinek melyik nap lesz az utolsó.
Amúgy szerintem az álmokban lévő halál, nem jelent tényleges fizikai halált. Gondolj csak bele hányan álmodják, hogy üldözik, lelövik, megölik őket álmukban és reggel mégis felébrednek és még akár 50-80 év múlva is közöttünk élnek.

Azt nem tartom valószínűnek, hogy a német kolléganőd anyjának halálát álmodta volna meg, mert közöttük valószínűleg semmilyen kapcsolat nincs. Amúgy lehet álmodni más ember életéről is, de akkor a személy és/vagy az álom tartalma valamilyen módon kapcsolódik az álmodó életéhez is, esetleg befolyásolja azt. De ez itt nagy valószínűséggel most nem áll fenn.