Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A kétarcú szerelem
2013. március 27. szerda, 17:32 | Aditi   Előzmény

A szerelem önmagam szeretése a másikban. És egy lehetőség iránti rajongás, ami arról szól, szeretve vagyok, beteljesednek a vágyaim valaki más által. És persze, mint ilyen, jó részt illúzió, ha nem teljesen.

A vágy egy erős kémia, ami tanítani kényszerít. Tanulni magunkat és megismerni a másikat, a világot, az ellenkező nemet...stb. Amint integráltuk, elmúlik, nyomtalanul.

A szerelem jó részéről is kiderül idővel, hogy csak vetített kép volt, egy vágy, amit csak részben teljesít be a kapcsolatban levés, vagy még annyira sem.

Ettől függetlenül szeretem a szerelmet és szeretek szerelmes lenni. Sanyival annyiban nem értek egyet, hogy szerintem még ha illúzió is, a szerelmet is meg kell becsülni. Nem igaz, hogy nem szükséges. Az életben minden az, ami van. :) legfeljebb nem érthető, de az kit zavar? csak minket. Az életet nem. :) Csak el is kell tudni engedni.

Talán az a jó, ha tudjuk úgy kezelni, mint egy szép madarat. Gyönyörködünk benne és élvezzük, amíg az ablak előtti fán énekel. Aztán, amikor elrepül, örülünk, hogy itt volt.

Abban viszont egyetértek veled, hogy a szerelmet biztos lehet táplálni, azzal, hogy szeretjük egymást, figyelünk egymásra és ugyanezt megadjuk a szexben is. De nem önmagában a szex az, ami megőrzi sőt, ki is ölheti, ha nincs benne elegendő odafigyelés a másikra. Szerintem inkább ez a kulcs: a figyelem, a szeretet, és a kétarcú szerelem megbecsülése, elfogadása.

Namaszte