Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nem találtam a hozzászólási lehetőséget, csak a facebook-on,
2013. március 26. kedd, 17:46 | V. Rita (útkereső)

Nem találtam a hozzászólási lehetőséget, csak a facebook-on, ahonnan én már régen kiléptem, mert nem szeretem.
Én tudom mit akarnak hallani, amikor a hozzászólásokat akarják begyűjteni, de köze nincs a való élethez. És azt sem tudom, hogy mi köze az önmegvalósításnak a Földünkkel történő természeti katasztrófákhoz? Pontosan tudom, hogy azt akarják hallani, hogy ez az emberek gonoszsága, rosszasága és erkölcstelensége miatt van, csak azt nem veszik figyelembe, hogy kiknek a hibája is ez??? Erről egy pár gondolat a részemről:
Az ítéletidővel kapcsolatban bennem is felmerült egy pár kérdés. Egyrészt az, hogy a nagytőkések, akik kíméletlen profittermelésükkel tönkretették a Föld légkörének eddigi normális körforgását és nagyon sok ember életét is, ezzel összezavarták a Földön kialakult tavasz-nyár-ősz-tél-i időjárást, de már évek óta, nem most kezdődött, és ennek ellenére mégsem hagyták abba, gátlástalanul folytatják tovább. Mi kis emberek nem tehetünk ellenük semmit, mert sokan vannak, Magyarországon is. A vegyi gyárak, a gyógyszergyárak és sorolhatnám még, és minden országban, ahol a nagytőke uralkodik. Ebből elenyésző rész, az amit a többi ember terhére róható fel, a gépkocsik üzemeltetése, a felelőtlen tüzek meggyújtása, mely erdők sokaságát írtja ki, stb. Ez nagyon bosszantó, de mi imádkozással és elmélyüléssel nem tehetünk ellene semmit, ez az én meglátásom.
De hogy visszatérjek a mostani hóhelyzetre, ezért én a magyar felelős szerveket okolom, hogy ilyen nagy gondok adódhattak, hogy családok rekedtek élelem és minden nélkül a hó fogságában, és majdnem halálra fagytak, még kicsi gyermekek is, mivel pontosan tudták előre a közterület fenntartó vállalatnál, a katasztrófa elhárítóknál, hogy mi várható, mert a net, a tv, a rádió már egy héttel előtte beharangozta, és mégsem tettek semmit előre, semmilyen óvintézkedést, se hókotrókat nem állították be előre, sem az utakat nem takarították folyamatosan, megvárták, hogy előadódjon a nagy úttorlasz mindenhol, ahol ilyen sok hó esett, hogy legyen miről írniok az újságokban, a tv-ben, a net-en, volt témája a írogatóknak, szenzációt akartak, nem törődve azzal, hogy ezzel hány ember életét teszik kockára. Máskor is volt tél, esett a hó, volt 1986-1987 telén akkora hó volt, amilyent senki még nem látott, mégsem volt ekkora cirkusz belőle. Ez szándékos károkozás volt a felsőbb vezetés részéről, hogy így is pusztítsák a magyarokat, és sokkolják a lakosságot, amit minden egyéb eszközzel meg is tesznek. Meg a szenzációhajhászás! Ha a kormányban meg a vezető szervekben lenne tisztesség, meg kellene keresniök ezért a helyzetért kialakult felelősöket, és keményen megbüntetni, mint ahogy azon a bizonyos aug. 20-án is emberi mulasztás volt az egyik fő oka annak, hogy a tűzijáték alatt olyan sok sérülés adódhatott, hiszen ott is tudták már előre mi várható, és nem tettek semmilyen előzetes óvintézkedést.
Én abban nem hiszek, hogy azért büntet mindenkit (főleg az ebben ártatlanokat leginkább) és természeti katasztrófákkal sújt minket a Gondviselés vagy nevezzük Univerzumnak, vagy Jóistennek, mert akkor ez igen igazságtalan lenne, mert akik a bajokat okozzák, azok soha nem szenvednek ilyenkor, hanem csak a köznép, aki ártatlan mindenben (majdnem), Ők a szenvedő alanyai minden katasztrófának, lásd a vörös iszap áldozatait, az említett aug. 20-át, most ez a hóhelyzetet, a Balaton és a folyóvizek szennyezését, az erdők kiirtását és az ezekből származó természeti katasztrófákat. És még nincs vége, mert az ember a legnagyobb ellensége a saját Földünknek, de nem azok, akik a elszenvedői, hanem azok, akik a minél több pénz hajszolása közben mindent megtesznek gátlástalanul, nem törődve annak következményeivel, és nem lehet őket megállítani ebben. ha így haladunk a Föld valóban el fog pusztulni, de ezek a csirkefogók ezzel nem törődnek, csak a nyomorult profitjuk minél gyorsabb növelésével. Nekik kellene elmagyarázni egyenként hogy mit művelnek, és keményen megállítani Őket ebben a tevékenységükben. Nekünk kis embereknek hiába magyaráznak mindenhol, hogy hogy óvjuk a természetet, mert ez lesz, meg az lesz, ismétlem, mi nem sokat tehetünk már ennek megállításában vagy helyrehozatalában. Amíg itt nálunk ebben az országban is a pénz lesz a mindenható, addig itt semmiféle jó irányba történő változás nem várható. Nekem ez a meglátásom a kialakult természeti zűrzavarról. Akik a bajt csinálják, tehetik gátlástalanul, és nem Ők szenvednek miatta, akik viszont nem tehetnek róla, azokat minden eszközzel pusztítják, akár egy szenzáció kedvéért is.
És még egy gondolat, nagyon szép dolog volt a környező települések embereinek segítőkészsége, amit tanúsítottak a hó fogságában rekedt emberek iránt, mindnyájan megtettük volna, ha a mi közelünkben történik mindez. De ismétlem, nem lett volna erre szükség, ha úgy viselkednek az illetékes szervek, ahogy télen szoktak, amikor csak úgy esik a hó, és felkészülten várják az akadályok elhárítását. Szándékos károkozás történt, kíváncsi lennék, mikor fogják őket felelősségre vonni, vagy nem fogják? A vörös iszap miatt eddig hány embert büntettek meg? Egyet sem, az aug. 20-ért, hányan ülnek már börtönben, hogy elrettentő példa legyen a többi hasonló hozzáállású szerv és ember előtt? Ezért kit fognak megbüntetni, akik szándékosan későn intézkedtek? Senkit! Akkor mit számít, hogy nekem vagy bárki másnak mi a véleménye erről vagy másról? Senkit nem érdekel, egy pár embert, csoportot leszámítva! Sőt, azon igyekeznek, hogy a magyarokat butaságban, elnyomásban, betegségben tartsák, a nyugdíjasok mielőtt haljanak meg, vagy éhen vagy betegségben, hogyne kelljen nekik nyugdíjat fizetni, nem baj, hogy előtte dolgoztak 40-50 évig, megtermelték azt, amit most 20 év alatt elherdáltak, és a saját zsebükbe gyűjtögettek, akiknek ez módjukban állt, mert a törvényeket is úgy alakították, hogy ne a becsületes embert védje, hanem a gyilkosokat, szélhámosokat, garázdákat, és ezt mindenki tudja, mégsem tesz ellene semmit. Itt már a szép szó régen nem használ!
Nekem ez a véleményem, és szerintem nem vagyok vele egyedül, csak a legtöbb ember gyáva és meg van félemlítve, mert még a véleményüket sem merik elmondani, akkor hogyan és mégis mit tehetnének azért, hogy vége legyen a pusztításnak, a természet tönkretételének, az emberek lehetetlenné tételének?
Még még egy! A "mediterrán Ausztriából kellett hómarókat kérni? Ott is esett a hó, és az ország más területeink nem volt hó? Úgy Ausztriában mint az ország többi területén tiszták voltak az utak, pedig esett is is a hó, sehol nem volt kialakult hóakadály, csak észak-Dunántúlon? A hó jövőre is esni fog télen minden valószínűség szerint, akkor erre lehet ezentúl számítani a magyar illetékesek részéről? Hová teszik az oly sok éve már befizetett adóinkat, ha nem ilyen helyzetek kivédésére?
És március 15-e ünnep volt, akkor volt a hóhelyzet, de amikor dolgozni kellett más napokon már nem voltak hóakadályok, hogy az emberek dolgozni tudjanak! Ez is eléggé elgondolkodtató!
Üdvözlettel: V. Rita