Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Szerintem ez is személyiségfüggő. Állítólag szerelmes típus
2013. március 25. hétfő, 21:26 | Aditi

Szerintem ez is személyiségfüggő. Állítólag szerelmes típus vagyok. Amióta az önismeret útjára léptem ezt egyre kevésbé tekintem szerencsésnek, még vizsgálat alatt tartom... :)

Az biztos, hogy a szerelmet rossz helyre tesszük általában a kapcsolatainkban és nem tudjuk elválasztani a vágytól és a szeretettől a legtöbb esetben. Még úton vagyok ezek újbóli megtapasztalásában, máshogy, mint eddig, ezért nem tudok teljes értékű választ adni a felvetett kérdésre.

Megtapasztaltam, hogy el lehet választani a fizikai, érzelmi és szeretet-szinteket. Most mégis újra az integrációra vágyom, mert úgy érzem, nem teljes a megélésem egy kapcsolatban, ha ezeket elválasztva élem meg. Jó a szex, ha passzolunk a partnerrel, és ha magunk is elég szenvedélyesek tudunk lenni. De szerelemmel még jobb. Ha nincs benne szeretet, figyelem, katasztrófa. tehát végső soron integráltan, teljességében a legjobb. Szerintem így van ez a többi dologgal is, de azt valóban be kell látnunk, hogy az ember nem képes ezt a hármasságát állandóan hozni. Fáradt, rosszkedvű, akármi. Csak a szeretetre vágyik éppen. Ezer-féle helyzet lehet, ahol jó, ha nem várjuk el egymástól, hogy állandóan szerelmesek legyünk.

Még mindig hiszek abban, hogy ha a megfelelő két ember él együtt, meg tudják tartani a parazsat és megélni a szerelmet olykor újra és újra. Szerintem kell hogy legyen egy módja ennek. Már csak azért is, mert ha illúzió, ha nem, a szerelemre minden lélek vágyik, és semmi más nem pótolja. Ha nem élhetem meg a párommal, előbb utóbb vágyni fogom újra, és elvisz a kapcsolatból.

Persze akinek nem igénye, annak ez nem probléma. Ezért gondolom, hogy személyiségfüggő a dolog. Van, aki színesen és hangosan szereti az életet, és van, aki felvonul a hegyre, és úgy tudja élvezni, mert zavarja a zaj.

Namaszte