Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mi a szerelem? Mi kell a jó kapcsolathoz?
2013. március 25. hétfő, 6:09 | Panka2011

Ha definiálod a szerelmet, meg tudom válaszolni a kérdésedet.

Egyelőre két csoportját ismerem elméleti szinten a szerelemnek.
Lehet szerelembe esni és szerelembe emelkedni.

Tapasztalati szinten csak a másodikat ismerem. Úgy zajlik, hogy minél jobban ismerek valakit, annál több mindent van lehetőségem szeretni benne. Ezért az iránta való szeretetem és kívánalmam az idő előrehaladtával exponenciálisan növekszik. Akár viszonozza, akár nem. De ha viszonozza, és él a kapcsolat, akkor ez sokkal intenzívebben erősödik, mintha távol van.

Az első csoportot elbeszélés alapján úgy ismerem, hogy van valami egyidejű kölcsönös fellángolás, és ez idővel elmúlik. Mintha beleesnének egy gödörbe, és idővel kimásznának belőle.
Én ezt sosem éreztem, sose szűnt meg a szeretetem/szerelmem senki iránt, én az ilyet csak erősíteni tudom az idő előrehaladásával.:)

Mi kell egy jó kapcsolathoz?
Jó kommunikációs készségek, mentális és érzelmi egészség, az egyenrangúság igénye és fenntartásának képessége, erőszakmentes kommunikáció, közös metszet, érdeklődés egymás iránt, mondanivaló a másik számára, vonzalom egymás iránt.
Ha a vonzalmi szint mindezek megléte mellett eléri a testi együttlét igényét, akkor minden együtt van a folyamatos szerelembe emelkedéshez.:)

Szóval egy bizonyos tudatszint és/vagy személyiségstruktúra kell az állandó szerelemhez.