Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Kettőn áll a vásár
2013. február 27. szerda, 9:22 | Domoszlai Katalin   Előzmény

az adott élethelyzetben részt vevők azt tapasztalják, amit maguknak teremtettek.

Akit megcsalnak, annak meg kell élnie, milyen érzés ez, mennyire fáj, mennyire megalázó, mennyire becsapott és még sorolhatnám. Azért kell megélnie, ha ő lesz megkísértve pontosan tudja, tisztában legyen vele, mit fog okozni a másiknak ha ezt megteszi. Ha tudja mit okoz, akkor is csak a saját lelki érettségének megfelelően fog dönteni, véleményem szerint nem csak fegyelmezetlenségi, vagy önkontroll probléma a megcsalás. Van amikor a megcsaló tudja, neki ez így tökéletesen megéri, tedd fel a kérdést, neked is?

Saját tapasztalatom az, hogy ha félelemből van valaki egy kapcsolatban, a 3. megmentőként érkezhet, mert a megcsalás az életképtelen kapcsolatnak megadja a kegyelem döfést.

Másrészt pedig ott vannak az okok a gyerekkorban, amiért így bánnak a megcsalt emberrel. Persze sokkal kényelmesebb baromságnak minősíteni, mint szembenézni a saját belső világunk sebeivel. Amíg a külvilágra kivetítjük a belső diszharmóniánk okait, tehetetlen bábként fog rángatni az élet.

Van néhány univerzális törvény, ami ha valakinek még nem fér bele a világnézetébe, a baromságok kategóriába van sorolva az egója által.

- minden amire figyelsz, azzal dolgod van
- ami zavar, az benned belül nincsen rendben
- a külső világod a belső által van meghatározva
- ha valami benned a helyén van, arra nem kapsz kritikát
- ha az elvárásaidat erősíted, akkor függővé válsz körülményektől és emberektől.

Felelősség vállalás témakörben:

http://onmegvalositas.hu/siraly/5 ingyenes meghallgatható, letölthető.

Amikor először találkoztam a Sanyi tanításaival, az volt a véleményem, olyan jókat mond, de van közte azért elég sok baromság... :-) Szerencsére ahogy fejlődik az ember lánya/fia, úgy lesz egyre érettebb, egyre befogadóbb az addig baromságnak tartott abszolút igazságokra is.