Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Nekem az a tapasztalatom a gyerekekkel
2013. február 27. szerda, 10:39 | Domoszlai Katalin   Előzmény

kapcsolatban, hogy onnantól tudok jó anyává válni, ha el tudom fogadni, nem vagyok az. Ha kényszeresen akarom bebizonyítani, jobb vagyok, mint ami, ahol valójában tartok, ha erőből akarom őket azoktól a tapasztalatoktól megvédeni amik sajnos szükségesek a fejlődésükhöz, elbukom. Karma elleni küzdelemben ez a helyzet, hiszen mindig pontosan azt kapjuk, ami a fejlődésünkhöz szükséges.

Tehát az segít, ha elfogadjuk a saját tökéletlenségünket. Ehhez vissza kell menni a múltba, akár előző életbe is, kioldani a bűnösség érzését, a lelkiismeret furdalásokat. Elfogadni a tehetetlenséget, azt, hogy kevés vagyok, hogy mindent meg tudjak adni, amit szeretnék.

Érdemes tudatosítani azt is, hogy amikor az ember ráfeszül egy magatartás mintára, mint például jó anyának lenni - nálad is központi kérdés ez, ahogy nálam is - a háttérben, gyökér okként minden esetben ott van a saját belső gyermekünk, aki mind a mai napig annak a hiányát cipeli, hogy nem kapta meg az igazi, meleg, támogató és elfogadó családi környezetet. Ezért a belső gyermekkel való munka nélkül ez az életterület nem tud a helyére kerülni.