Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A féltékenységgel kapcsolatos
2013. február 25. hétfő, 9:58 | Domoszlai Katalin   Előzmény

emlék elképzelhető, hogy az anyagiakhoz kötődik, ha a féltékenység oka a munkahelyen megjelenő csábító. Érdemes lenne utánajárni, teljesen kioldani.

Másik téma. A szülői mintaadás a dolgunk, tehát az adott lélek pontosan azért választott bennünket szülőnek, mert az adott mintára karmikusan szüksége van. Meg kell tapasztalnia azokat a negatív érzéseket, amiket anno ő is okozott. Így fejlődik a lélek meghaladva az egoizmust. A legdurvább tapasztalatok előző életből áthozottak, tehát a felelősséged elég korlátozott.

Törekedj a jóra és fogadd el, ahol tartasz. Az is nagyon fontos minta, hogy ha sikerül önismereti probléma megoldó technikákkal életvezetési problémákat megoldani. Azt a mintát adod, hogy a legjobb megoldás a problémákkal való őszinte szembenézés. Ez a minta is el fog kezdeni hatni, ha a gyerekeid lelkileg elérkeznek arra a fejlettségi szintre, hogy bevállalják azt, hogy a saját sorsukért ők a felelősek.

Magunk teremtjük a világunkat. A mintarendszer mindig beszűkült, ez a biztonságos rossz. Az egó a kényelemre, a jó közérzete és a biztonságra törekszik. A legborzasztóbb félelme feltenni a kérdést, ha nem ez és ez vagyok, akkor ki vagyok én? Amíg erre a kérdésre valaki még nem érett meg, ahhoz, hogy fel merje tenni, addig nem tesz mást, mint követi a mintrarendszerét. Elviselve a kényelmetlen közérzetet, hárítva az okokat kívülre, elviselve a kényelmetlenségeket, nehézségeket. Amikor elviselhetetlenné válik, akkor van rákényszerítve a félelemmel való szembenézésre. A mintarendszerünk nem csak a szülői mintarendszerre támaszkodik, hanem maga a család is ezt mutatja, ezt adja generációkon keresztül. Ehhez hozzájárul az a probléma megoldó mintarendszer, amit előző életből hozott az ember át.

Minden abszolút igazság azonnal a rendelkezésünkre állhatna, ha képesek lennénk a legnagyobb tisztaságot elviselni. Az őszinteség növelése azt jelenti, hogy kitágítjuk az a szűrő rendszert, ami a torokcskaránkba van beépítve, hogy megvédje a szívünket. Az információk négy típusra bonthatóak, az első az igazság. A második a hiányzó info. A harmadik a tévedés. A negyedik a szándékos önbecsapás. A hiányzó infóknál az Akasha és a belső tudás megtalálása a leghatékonyabb technika, ezen kívül tanulni, tanulni, tanulni, bárkitől, aki az adott területen tapasztaltabb. A tévedésekkel és a szándékos önbecsapással való szembenézés fájdalmas tapasztalat az egónak, de meg lehet vele kötni az alkut, ha belátja, jobb meditációban lepucolni a tükreinket, bevállalni az őszinteséget, mint amikor egyre keményebb pofonokkal az arcunkba csapja az igazát maga az Élet.

Minden esetben ha az ember értetlenül áll valamivel szemben, nem tudja mi dolga van vele, mire tükör, őszinteséget kell növelni. Az optimumra. Amennyit el tudunk viselni. A belső bölcsességünk tudja, mennyi az optimális.