Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az, hogy miből és hogyan éljek meg az számomra is aktuális, és
2013. február 20. szerda, 11:08 | G_abor (útkereső)

Az, hogy miből és hogyan éljek meg az számomra is aktuális, és már nem először.
Mindig is arra vágytam, hogy gazdag vagyok és ezáltal szabad vagyok.
Amikor arra törekedtem, hogy anyagilag kicsit is jobban éljek, csak lejjebb csúsztam, adósságaim lettek. Amint felhagytam a gazdagságra való törekvéssel, az anyagiak is rendeződtek, eltűntek az adóságaim.
Így, ez az egész egy ördögi kör, mert a vágy, hogy gazdag legyek bennem van (milliárdos akarok lenni és szabad).
A sok pofon után viszont már nem engedek teret a vágyaimnak, mert nem akarok több veszteséget, így időben kontrolálom azokat.
De, nem tudom elfogadni, hogy dolgozzam, és ez örökös dilemma.

Ez is hozzájárul ahhoz, amiről már írtam, hogy dolgozom, aztán amint anyagi tartalékra teszek szert, felmondok és "élvezem" a szabadságot.
Vagyis élvezném, de mégsem élvezem, mert amikor nem dolgozom, azon aggódom, hogy megint elfogy a tartalék, megint dolgozni kell, miből élek meg...stb. Tehát, nem élvezem, nem nyaralgatok vagy tanulók a megtakarításaimból. Ezért élvezet nélkül telnek ezek a "szabadnapok".
Azt teszem, hogy elnyújtva és beosztva, lassan élem fel a tartalékaimat, hogy minél később keljen mennem dolgozni.
Ezért sem jó az, ami épp van, mert amikor dolgozom akkor az a baj, amikor meg nem dolgozom és spórolok a tartalékaimmal, akkor meg az a baj, mert élvezet helyett aggódom. Így van az,, hogy egyik állapodott sem tudom igazán élvezni.
Bezzeg ha milliárdjaim lennének, akkor szabadon élvezhetném a szabadnapokat, nem lenne rajtam a nyomás, hogy elfogy a pénz és dolgozni kell menni.
Hogy leszek e anyagilag gazdag? Milliárdos? És szabad? Hát, már nem hiszem, és lottózni sem lottózom.
A pénzen felül a társ hiányát is hiányolom, aki elfogadna, és elfogadná ezt az "életmódot". Persze ettől neki még nem kell így élni.
Gábor