Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A humor az egyik legáltalánosabb elhárító mechanizmusunk
2013. február 19. kedd, 8:03 | Domoszlai Katalin

például akkor, amikor szexuális, nem helyénvaló ingerület keletkezik :-)

Ha a terapeuta szexuálisan rágerjed a kliensre, neki lenne elsősorban a feladata felismerni, mi történik, és másik terapeutához irányítani a klienst.

Kérdés, mennyire jó terapeuta az illető a saját gyengeségeivel kapcsolatban. Önismeretben ezt az őszinteség szintjével határozzuk meg, mekkora az adott területen valakinél az a hányad, ahol téved, plusz ahol az egó becsapja magát, behazudva valami elterelő dolgot. Ha nagyon sokat hazudik magának, akkor terapeutának sem a legjobb.

Szerintem a terápiában az egyik legfontosabb tényező a bizalom. Mély, lelki szinteket kell megnyitni, támaszkodni kell a terapeuta tudására és lelki erejére. Ha ez hiányzik, a terapeutát kell váltani.

Én, mint terapeuta azért vezettem be azt a lehetőséget, hogy az első beszélgetés ingyenes, hogy tét nélkül lehessen eldönteni, mind a két részről, hogy tudunk-e együtt dolgozni a terápiára jelentkezővel, vagy sem.

Ha Te mindenképpen férfi terapeutát szeretnél, ráadásul nálad jóval idősebbet, akkor bizony még mindig ott van a mélyben az apakomplexus. Ez azt jelenti, a benned élő gyermek vágyik rá, hogy az apukája sokat beszélgessen vele, hogy figyelmet kapjon.

Spirituális terápiában ezt a minőséget, ezt a hiányzó energiát a múltba töltjük vissza. Hiszen az ami az alapokból hiányzik, az az x-edik emeletről nehezen kijavítható. Maga a meditáció elmélyülés, pontosan arra a szintre, ahol maga a probléma keletkezett.

Ehhez hasonló technikát a hagyományos pszichológiában is használnak, KIP néven valószínűleg hallottál róla.

http://domoszlaikatalin.fw.hu/