Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
GulyásÁgi képe
Dorombolás
2013. január 30. szerda, 14:05 | GulyásÁgi   Előzmény

Aiditi, mi már privátban is cseréltünk eszmét, a legnagyobb szeretettel és tisztelettel és nagyon szívesen olvasom itt a hozzászólásaidat, és mivel megosztottad velem, ismerek pár filmkockát az életedből, ezért kérlek-kérlek, ne vedd ezt személyes támadásnak, semmi ilyesminek !!!!! Muszáj erre reagálnom és eltér a véleményem…
Biztos vannak sokan, akik hasonlóan gondolkodnak, csak ez a gondolatmenet esetleg bántó és ezért nem másznak bele. Nem bántani akarok, egyáltalán nem!!
Ebben a témában egyszerűen mindig belső késztetést érzek megszólalni. Ez már eléggé elkanyarodik az alap témakörtől. Nagyon fontosnak tartom, mert 10 éve ezekkel a kérdésekkel szembesülök, mert úgy érzem, hogy ott ahol értelmes fülek vannak, ott muszáj kinyitnom a számat, még akkor is ha nagyon valószínűleg sokakban nagy nem-tetszést fogok kiváltani. Nincs nálam a bölcsek köve, talán tévedek.
Az asztrológiában a női szerepeket bolygók, aszteroidák szimbolizálják. Jó sok ilyen van (mondjuk pl Pallas a harcos, önálló nő vagy Ceres a „tápláló” nő) de a legfontosabb kettő a HOLD és a VÉNUSZ. A Hold az édesanyánk, a tőle étvett saját anyai megnyilvánulásunk, a feleség-szerepkör, az érzékeny lelkű, gondoskodó és érzelmi gondoskodásra vágyó nő. A másik a Vénusz, a „csábító nő”, a „doromboló cica”, aki szép, szexi, izgalmas, örömet és boldogságot sugároz ki, aki könnyed és butuskának tűnik, felhőtlen és megszépíti a férfiak életét valamint életben tartja a libidójukat, ami az egyik alapvető energiaforrás mindenkiben, nőben és férfiban is.
Férfiak , kérlek szóljatok ha tévedek, de szinte biztos vagyok benne, hogy MINDKETTŐ női megnyilvánulásra szüksége van egy férfinek…
Mi nők is szeretnénk a férfiban megkapni a többféle (asztrológiailag) férfi szerepkört, mint Mars, erős, védelmező, jó szerető, férfias stb, mint Jupiter bölcs, magabiztos, értékes és okos, egzinsztenciálisan rendben,… nem sorolom tovább, és optimális esetben ezt nem több férfiben szeretnénk megtapasztalni, hanem egyben együtt.
Sok probléma van ebből, ezért tartanak a férfiak szeretőt is, mert hiányzik otthonról a Vénusz… Sok-sok-sok nő nagyon nehezen tudja összeegyeztetni a két szerepkört, a szerencséseknek nincs gondjuk ezzel! A nőknél, ha valakinek a Hold és Vénusz valamilyen rossz kapcsolatban van egymással, akkor háziasszonyként, anyaként eltemeti magában a Vénuszt, Vénuszként pedig nem tud jól helytállni a Hold szerepkörben. A férfiaknál egyszerűen ha egy nő Holddá válik (feleségül veszi) akkor valamilyen szentként tekint rá, aki már emelkedettebb szerepeket tölt be mint a Vénusz, de mivel kell a Vénusz energia teljes működéshez, hát beszerez egyet, egy másikat. Ez persze leegyszerűsítve, végtelen variációban, speciális megélésekkel.
Nagyon fontosnak tartom, hogy ne haragudjunk a „doromboló cicákra”, a Vénuszokra, hanem mi nők próbáljuk azt a szerepkört is felvállalni, és folyamatosan életben tartani, tudatosan, örömmel, büszkén. Ez az egyik legfontosabb működésünk nőként. Semmilyen szégyellnivaló, lenéznivaló nincs benne, sőt!
Nincs köze ahhoz, hogy milyen a külsőnk, belülről lehet felépíteni. Folyamatosan foglalkoztat ez a téma. egy régebbi irományomban is magyarázom, ott a Vénusz típusokra is kitérek: http://asztrodimenziok.weebly.com/1/category/venusz7f9a7604e7/1.html