Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nagyon jó ez a bejegyzés. És ha a saját életemet nézem, akkor
2013. január 19. szombat, 6:38 | Látogató (útkereső)

Nagyon jó ez a bejegyzés.
És ha a saját életemet nézem, akkor nagyon meghatározó és makacs elvi beidegződések alakultak ki bennem a "bezzeg" emberekkel történt megtapasztalásaim által.
Ezek mind negatív beidegződések és meggyőződések lettek, mert a "bezzeg" emberekkel történő találkozások azt erősítetek, hogy a világ, a sors gonosz, igazságtalan és én senki vagyok, aki semmire sem jó.
Ha csak a kis iskolás éveimre tekintek vissza, hogy: "nekem miért kell egy 2-e jegyért órákat tanulni, neki miért nem és mégis 5-re tudja", vagy: "nekem miért kell órákat edzenem, hogy legalább harmadik legyek a futóversenyen és aki dohányos, iszákos, nem edz, mégis mindig első lesz".
Gyermek koromban rengetegszer szembesültem ezekkel, és a folyamatos alulmaradás, az erőfeszítések ellenére is sikertelenségek begyűjtése vs bezzeg emberek, nagyban formálták negatív irányba a meggyőződésem, miszerint gonosz a világ, börtön a világ, igazságtalan a világ. És felnőtt fejjel, ezzel a beidegződéssel élek és keresem, de nem találom a helyemet a világban. Nem sikerük a helyre rázódás.

Gábor
(Haladni, vagy maradni)